Namık Kemal KILINÇ/SERİK, () - SERİK Belediyesi tarafından düzenlenen ve 1800 çocuğun katıldığı yaz spor okulları törenle başladı.

Serik Belediyesi tarafından düzenlenen yaz spor okullarının açılışı Akçaalan Mahallesi'ndeki Belediye Spor Tesisleri'nde yapıldı. Açılışa, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Serik Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Aksu, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Serik Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Güner, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Belediye Başkanı Ramazan Çalık, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha güzel, daha sağlıklı, daha iyi yetişmeleri amacıyla ilk geldiğimiz günden beri Serik Belediyesi yaz spor okullarını düzenliyoruz. Hamdolsun her yıl yaz okullarına katılan çocuklarımızın, gençlerimizin sayısı sürekli artıyor. Yaz okullarına katılan tüm sporcularımızı, öğrencilerimizi ve ailelerini canı gönülden tebrik ediyorum. Spor sadece başarıya yönelik bir endeksle değerlendirilemez. Spor gençlerimizin ruhsal, fiziksel, beyinsel yapılarından sağlıklı olması amacıyla teşvik edilmelidir. Sevgili gençlerimiz bu yaz boyunca hem spor yapacağız hem dinimizi öğreneceğiz hem kitap okuyacağız hem de gelenek ve göreneklerimizi öğreneceğiz yaşatacağız" dedi.

Çok güzel ve özel bir ilçeye sahip olduklarını vurgulayan Başkan Çalık, "Biz bu imkan ve güzellikleri çocuklarımız ve gençlerimiz için kullanarak, onlara destek vererek ülkemize ulusal ve uluslararası çapta sporcularımızı yetiştirmek amacındayız. Bizler hep birlikte bunun temellerini atmaya çalışıyoruz. Ama burada en önemli şey şudur; ben kendi çocuklarıma da söylüyorum ne olursa olsun önce iyi ve topluma faydalı insanlar olacaksınız" diye konuştu.

Serik Belediyesi'nin yaz spor okullarında futbol, güreş, voleybol, yüzme, basketbol, golf, jimnastik ve tenis branşlarında toplam 1800 kursiyer katıldı. 2 ay sürecek yaz spor okullarında 2006- 2011 yaş aralığındaki öğrenciler yer alıyor.

FOTOĞRAFLI