Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Kupamız tüm spor severler için teşkilatımızda sergileniyor hafta sonu da dahil olmak üzere kupa teşkilatımızda tüm sporseverlere acık olacak. İlan edilen saatte kupa herkesçe görülebilecek” dedi.
Hasan Doğan sezonunda Spor Toto Süper Lig Şampiyonu’na verilecek kupa Spor Toto Teşkilat Başkanlığında futbolseverler için görücüye çıktı. Süper Toto Süper Lig’de oynanacak son iki maç olduğunun altını çizen Kasapoğlu, şunları kaydetti:
“Şampiyonluk yaklaştı. Ben şimdiden şampiyon olacak takımı kutluyorum ve umuyorum ki bizi en iyi şekilde temsil eder. Çok yoğun bir futbol sezonu geçiriyoruz. Seyircilerimize de teşekkür ederim centilmenliklerinden dolayı. 2015-2016 Spor Toto Süper Lig sezonuna katkı sağlayan tüm takım ve yönetimi kutluyorum. Avrupa’da mücadele edeceklere de ayrıca başarılar diliyorum. Rakibimiz ne kadar iyi olursa biz o kadar iyi oluruz. Rekabetten kopmamalıyız. Seyirciye futbolcuya teknik ekibe nice başarılı maçlar dilerim.”
ANA ESİN KAYNAĞI SELÇUKLU MOTİFLERİ
Kupanın geçen yıl sergilenen kupa ile aynı motifleri taşıdığına belirten Kasapoğlu, ”Kupamız geçen yıl olduğu gibi yine Selçuklu motifinde altın kaplama birlik be beraberliği vurguluyor. Kupamız tüm sporseverler için teşkilatımızda sergileniyor” şeklinde kullandı.
KUPANIN ÖZELLİKLERİ
Ana esin kaynağı Selçuklu motifleri olan kupa, eşsiz geometrik şekli ile şık bir motif olarak asırlar boyu Türk sanatı eserlerini süsleyen, iç içe iki kare geçmeden (zencerek) oluşmakta, Orta Asya’dan günümüze kadar Türk kültürünün içerisinde yer alan bu yıldızın anlamı ise; “bir ve beraber” olmak.
Hasan Doğan sezonunda Spor Toto Süper Lig Şampiyonu’na verilecek olan kupa 10 kilo 300 gram ağırlığında kupanın 9.300 gramı 925 ayar gümüş, kalan 1000 gram ise 925 ayar gümüş üzeri kaplama olarak üretildi.
“Birlik-beraberlik” ve “Zafer” unsurları şampiyonluk kupasına ilham vermesinde büyük rol oynayan Selçuklu Yıldızı bundan böyle şampiyonalara verilen kupalarda da yerini alacak.