Denizlispor Kulübü Başkanı Süleyman Urkay, 6 puan silinmesine giden sıkıntılı sürecin aşıldığını, görevine devam etmesinde bunun etkili olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz cumartesi günü istifa edeceğini ifade eden ancak dün yapılan yönetim kurulu toplantısında istifası kabul edilmeyen Denizlispor Kulübü Başkanı Süleyman Urkay, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.
2009-10 sezonunda 1 maçta sadece 22 dakika forma giydikten sonra ülkesine giden Norman Sylla’nın alacağı 241 bin Euro yüzünden FIFA’dan 6 puan silme cezası alabileceğini belirten Başkan Urkay, destek gelmediğini belirterek istifa edeceğini açıklamıştı. Bunun üzerine araya Denizli Valisi Ahmet Altıparmak’ın girmesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve meslek odası başkanları ile yapılan toplantıda kulübün ödemesi gereken 241 bin Euro için destek kararı çıkmıştı. Bu gelişmenin ardından krizin ortadan kalkmasıyla Başkan Urkay, yönetimin de kararıyla istifasını geri çekerek, görevine devam kararı aldı.
"Durumu bugün çözüme kavuşturacağız"
Kulüp Başkanı Urkay, yönetimi ile birlikte basının sorularını yanıtladı. Urkay, yakın zamanda tüzük kurultayına gidileceğini, artık her yönetimin kendi dönemindeki borçlardan sorumlu olacağını ifade etti. Eski futbolcuların alacakları nedeniyle kulübün 6 puanının silinmesine kadar giden süreci anlatan Urkay, durumu bugün çözüme kavuşturacaklarını kaydetti.
"Sürecin bu kadar hızlı gelişmemesi gerekiyordu"
Çok hızlı bir süreç yaşadıklarını belirten Urkay, “Belki sürecin bu kadar hızlı gelişmemesi gerekiyordu ama bazen koşullar elimizde olmadan farklı kararlar aldırabiliyor. Eğer bugün paramız ödenmezse 6 puanımız silinecek. 6 puanımızın silinmesine en çok üzülecek insanlardan birisi benim. Futbolcuların sahada kazandığı 6 puana seyirci kalmayı yürek kaldırmıyor, insanın yüreği acıyor. Hem gelinen noktada kendi konumumu bir daha gözden geçirme babından, kulüp adına yaşanan büyük sıkıntıya dikkat çekmek adına alınan bir karardı" dedi.
"Puan silinmesinin önüne geçilecek çözümler üretildi"
Karar sonrasında Vali Altıparmak ile görüşen ve yapılan toplantı hakkında konuşan Urkay, “O karar sonrasında dün sayın valimizden bir davet aldık. Belediye başkanı Osman Bey’in ve oda başkanlarının katılımıyla bir süreç örgütlendi. Bu süreçte valinin ısrarlı katkıları ile soruna bir nebze çözüm üretildi. 6 puanın silinmesinin önüne geçilecek çözümler üretildi. Akşam üretilen çözümün ardından yönetim kurulundaki katılım sayısı 17 olan üye sayısında, 3 arkadaşımız sürece devam etmeme kararı verdi. Geri kalan arkadaşlarımız sürece devam edilsin kararı verdi. Sonuç olarak devam ağırlıklı bir karar çıktığı için, sürece devam ediyoruz. Vali Bey’in adımları çok sıcak ve bize umut vericiydi. Bunlar bizim için güven sundu. Bu çabaları gördükten sonra bizim de adım atmamız gerekiyordu, bu adımı attık" diye konuştu.