Evkur Yeni Malatyaspor’un Fransa’nın Strasbourg takımından transfer ettiği Faslı Khalid Boutaib, ligin 6. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında takımının dördüncü golüne imza atarak Süper Lig’deki gol sayısını 5’e çıkardı.

Transfer sürecinde kadrosuna dahil ettiği 12 isimle Süper Lig’in en fazla oyuncu alan takımlarından birisi olan Evkur Yeni Malatyaspor’da ligin 6. haftasında oynanan Kardemir karabükspor müsabakasında 89. dakikada kritik bir gole imza atan golcü oyuncu Khalid Boutaib, takımını sırtlamaya devam ediyor. Mücadelede yine en çok koşan futbolculardan birisi olan Khalid, rakip ceza sahası içerisinde gelişen bir pozisyonda fırsatçılığını konuşturarak, takımının sahadan 3 puanla ayrılmasına katkı sundu. Boutaib, 89. dakikada Murat Yıldırım’ın ceza sahasına taşıdığı topu iyi takip ederek, ilginç bir şekilde ağlarla buluşturdu. Evkur Yeni Malatyaspor’a transfer olduktan sonra kariyeri ve futbol stiliyle eleştirilerin hedefi olan Faslı oyuncu, ligin 6 haftalık bölümünde kendisine yöneltilen eleştirilere attığı 5 golle cevap verdi.

Khalid, Süper Lig’in en golcü isimleri sıralamasında 7 gollü Galatasaraylı Gomis ile Trabzonsporlu Burak Yılmaz ve Göztepe’den 6 gollü Adis Jahovic’in ardından 5 golle dördüncü sırada bulunuyor.

(Mehmet Türel / İHA)