İnegöl’ün Süper Amatör Lig B Grubundaki temsilcilerinden Kurtuluşspor, ara transfer dönemine damga vuracak bir transfer gerçekleştirdi.
Sarı kırmızılı yönetim, İnegölspor, Bursaspor, Manisaspor, MKE Ankaragücü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Medipol Başakşehir ve Adanaspor gibi takımlarda forma giyen Metin Akan’ı kadrosuna dahil etti. Süper Lig’de Anadolu kulüplerinde boy gösteren golcü Metin Akan, Kurtuluşspor ile anlaştı. Akan, perşembe günü idmana çıkacağı bildirildi.
28 Mayıs 1983 Bursa doğumlu olan Metin Akan, alt yapı kariyerini Bursaspor’da tamamladı. 2004 yılında profesyonel olarak İnegölspor’a transfer olan Metin, burada başarıyla geçen iki senenin ardından Süper Lig ekiplerinden Manisaspor’a transfer oldu.
Metin Akan, Kurtuluşspor ile anlaştığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Herkese hayırlı, uğurlu olsun. Bana burada oynama fırsatı verdikleri için başkanımıza ve yöneticilere çok teşekkür ederim. İnegöl’e yeniden geldim, kendimi evimde gibi hissediyorum. Zaten Bursa benim kendi memleketim, İnegöl’de iki sene futbol oynadım. Buralara geldiysem Bursaspor’un ve İnegölspor’un bunda çok büyük emekleri var" dedi.