Türkiye Güreş Federasyonu tarafından, 2015 Yılı faaliyet programında Türkiye’nin değişik illerinde düzenlenen Grekoromen Türkiye Şampiyonasında çeşitli yaş ve kilolarda Türkiye Şampiyonu olan, ÇAYKUR sporlu güreşçileri makamında kabul eden, ÇAYKUR Spor Kulübü YK. Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Bu sezon ülkemizin değişik şehirlerinde yapılan, Türkiye Güreş şampiyonalarında kazanmış olduğunuz, altın, gümüş ve bronz madalyalarla, ülkemizin, Rize’mizin ve teşekkülümüzün gururu oldunuz. Sizleri, ailelerinizi, antrenör ve idarecilerinizi bu başarılarınızdan dolayı candan tebrik ediyorum. Türkiye’deki müsabakalarda kilolarınızda elde etmiş olduğunuz çoğunlukla birincilikle oluşan bu madalya başarılarınızı bundan sonraki müsabakalarınızda uluslararası yarışmalara da taşıyarak, geçmişte olduğu gibi, ülkemize, Rize’mize ve teşekkülümüze ileriki yıllarda katılacağınız, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarında elde edeceğiniz başarılarla, istiklal marşımızı al bayrağımızla birlikte, göndere çektireceğinize inanıyorum. Bu azmi sizlerde görüyorum. Bu zaman kadar olduğu gibi bundan sonra da daha büyük başarılarınız için bizlere düşen her türlü maddi ve manevi desteği vermeye devam edeceğiz. Öğrencilik yıllarımda önemli bir ata sporumuz olan, güreşi bende severek bir müddet yaptım. Fakat derslerimin yoğunluğu nedeniyle o yıllarda ara vermek zorunda kaldım. ”dedi.

 

2015 Yılı Grekoromen Güreş Müsabakaları, Türkiye Şampiyonluğu faaliyetleri çerçevesinde çeşitli ay ve tarihlerde, Türkiye’nin değişik illerinde yapılan müsabakalarda, Türkiye Şampiyonu olan Çaykurspor’lu güreşçiler şu isimlerden oluştu. Malatya ilinde 96 kg. İbrahim Tığcı, Grekoromen Türkiye Şampiyonu oldu. İbrahim Tığcı bu başarısının ardından, Bulgaristan’da Türkiye’yi temsilen katıldığı 18.Uluslararsı Petrav Sorkov Gençler Turnuvasında Bronz madalya kazandı. Çorum ilinde yapılan U23 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonasında Cemal Rüstem, 60 kg. Türkiye ikincisi oldu. Mersin ilinde yapılan Büyükler Türkiye Grekoromen şampiyonasında, 80 kg. Salih Aydın Türkiye Şampiyonu, 66 kg. Uğur Tüfenk ise Türkiye ikincisi oldu. Manisa ilinde yapılan Minikler Türkiye Şampiyonasına, 59 kg. İsmet Köse Türkiye ikincisi, Nihat kopuz ise Türkiye üçüncüsü oldu. Kayseri’de yapılan okullar arası Türkiye Güreş Şampiyonasında 75 kg. Süleyman Albayrak Türkiye ikincisi, Kırşehir ilinde yapılan Gençler Okullar arsı Türkiye Şampiyonasında ise, 60 kg. Yavuz Albaş Türkiye birincisi, 66 kg. Mustafa Araboğlu ise Türkiye ikincisi olarak ÇAYKUR spor kulübüne altın, gümüş ve bronz madalya kazandırdılar.

 

Çaykurspor Kulübü Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykurspor’a kilolarında madalya kazandıran sporcuları tebrik ettikten sonra, başarılı sporcu ve Antrenörlerine beyaz çay başta olmak üzere, Çaykur markalı çeşitli yöresel hediyelerle ödüllendirerek birlikte fotoğraf çektirdiler. Başarılı sporcuları tebrik törenine sporcularla birlikte, Çaykurspor Güreş Antrenörleri Rüstem Koyuncu, Kerim Erkan, Ahmet Kopuz, Fahri Güzel, Hakan Çelik, Mustafa Yılmaz, Çaykurspor Genel kaptanı Mahir Biberoğlu, Çaykurspor Kulübü müdürü B. Ali Kavalcı katıldılar.