Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen söyleşide Torku Konyaspor’un genç yetenekleri Ahmet Önay ve Ömer Ali Şahiner öğrencilerle buluştu. Söyleşiye üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Murat Tekin, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak sıradan değil aranan üniversite olma yolunda farkındalık oluşturmak ve öğrencilerimize yol gösterici olmaları amacıyla futbolcularımızı onlarla buluşturduk. Faydalı ve keyifli bir söyleşi olmasını temenni ediyorum” dedi.
Söyleşi, futbolcuların kendilerini tanıtmasıyla başladı. Ahmet Önay çocukluğundan bugüne dek zor zamanlar geçirdiğini dile getirerek, “İnsan için bazı değerlerin kazanılması kolay olabiliyor fakat spor zaman içinde başarılı olunabilecek bir değer. Sabrederek, çalışmaya devam ederek başarıya ulaşmanız mümkün. Bizler bunun birer örneğiyiz ve inşallah sizler de başarılı olarak hedeflerinize ulaşırsınız” şeklinde konuştu.
Ömer Ali Şahiner ise futbola nasıl başladığını anlatarak hedeflerinden bahsetti. Şahiner, “10 yaşımdan bu yana futbolun içerisindeyim. Ne zaman aceleci davransam bir aksilik yaşadım. Fakat sabırlı olduğum zamanlarda hep başarıya ulaştım. Burada önemli olan sizin hedeflerinizin olması ve bu hedef doğrultusunda yılmadan çalışmaya devam etmeniz. Size olan inancın azaldığını hissettiğiniz zamanlarda dahi hedeflerinizden vazgeçmeyin. Vakti geldiğinde istedikleriniz gerçekleşecektir” diye konuştu.
Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ömer Ali Şahiner ve Ahmet Önay’a teşekkür belgesi verilmesi ve plaket takdiminin ardından fotoğraf çektirilmesiyle söyleşi sona erdi.