Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, çalıştıkları futbolu sahaya yansıtamadıklarını belirterek, “Rakip beklediğimiz gibi oynadı. Beklediğim bir maç oldu. Rakip sahaya çift santrafor çıkarak arkaya top atmaya çalıştı. Uzun top atmadan bir oyun gösterdiler. İlk yarım saatte orta saha ile arka çizgiyi biraz açtık. Öyle çalışmamıştık. Santraforları erken baskı yaptı. Stoperlerimiz biraz geride kaldı. İkinci devre biraz müdahale ettik. Belki çok fazla pozisyona giremedik. Ortalar ve dokunulamayan toplar oldu. İki üç tane kontra atak yedik ama top bizdeydi. Bu aceleden oldu. Ama ikinci maç var bu çok önemli. Buradan gol yemeden ayrılmak istiyorduk. Rakip takımı oynadığı oyundan dolayı tebrik ediyorum. Takımı hafife hiç almadık. İyi oynadığı maçları gördük. Pres yapan ve santraforu hareketli olan bir takımdı. Karşımızda iyi bir takım gördük ancak ikinci maç var. İçeride oynayacağımız maça bakacağız" dedi.
Shota, "İkinci maçta şanslarını nasıl görüyorsunuz?" sorusuna ise, “Biz içerideki maçı kazanacağız” yanıtını verdi.
RABOTNİCKİ CEPHESİ
Rabotnicki Teknik Direktörü Igor Angelovski, Trabzonspor karşısında aldıkları sonuçtan memnun olduklarını belirterek, "105 milyon Euro değerinde bir takım ile karşılaştık. Tarihi bir galibiyet aldık. Oyuncularımla gurur duydum" dedi.
Kendilerini zor bir ikinci maçın beklediğini ifade eden Angelovski, şunları söyledi:
"Bizi çok zor ikinci maç bekliyor. Orada Trabzonspor’un favori olduğunu biliyoruz. Play-off için tüm mücadelemizi ortaya koyacağız. İkinci golü de bulabilirdik ama maçtan önce bize 1-0 kazanacaksınız deseler 2 değil, 4 elle kabul ederdik. Oyuncularımız biraz daha başarılı olsaydı daha büyük bir galibiyet ve daha rahat atmosferde oraya gidecektik. Bizi zor bir maç bekliyor. Orada da gol bulmaya çalışacağız."
Trabzonspor Teknik Direktör Shota Arveladze’nin “İkinci maçı kanacağız” açıklamasına ise Angelovski, “İkinci maçı Trabzonspor kazansın ama 2-1 kazansın” yanıtını verdi.