Trabzonspor Kulübü, şike konusunda yetkili makamların konuyu ısrarla görmezlikten geldiğini belirtti.
Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 2010-2011 sezonunda şike yapıldığının UEFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi tarafından tespit edildiği, fakat şike yapan kulüplere Türkiye liginde herhangi bir ceza verilmediği belirtildi.
Şike yapan kişiler hakkındaki soruşturmanın devam ettiğinin UEFA tarafından Trabzonspor Kulübü’ne bildirildiği açıklanarak, “Bu konuda kulübümüzün 9 Mayıs 2014 tarihinde UEFA ve FIFA’ya yaptığı şikayet üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü hakkında soruşturma açılmıştır. Süreç, halen UEFA nezdinde sürmektedir. FIFA; UEFA kararının ardından, durumu değerlendireceğini kulübümüze bildirmiştir. Şike yapan kişiler hakkındaki soruşturmanın devam ettiği de UEFA tarafından kulübümüze bildirilmiştir. Ülke futbolu hakkında, bu hayati önemdeki gelişmeler yaşanırken, yetkili makamlar, konuyu ısrarla görmezlikten gelmektedirler. Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) kararları ile yeni bir durum ortaya çıkmıştır. 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe’nin şike yaptığı CAS kararıyla sabittir. UEFA, şike nedeniyle Fenerbahçe Kulübü’nü 2 sene süresince UEFA kupalarına katılmaktan men etmiştir. 11 Nisan 2014 tarihli CAS kararında belirtildiği üzere, Fenerbahçe Kulübü 2011 senesinde oynadığı 4 maçta şike yapmıştır. Bu 4 maç; Gençlerbirliği, Ankaragücü, İBB ve Sivasspor maçlarıdır” ifadeleri kullanıldı.
Kısa bir süre önce Eskişehirspor ve Sivasspor kulüplerine de UEFA tarafından şike nedeniyle ceza verildiği ve bu cezaların da CAS tarafından onandığının vurgulandığı açıklamada, “CAS’ın Eskişehir kararına göre: Fenerbahçe, 22 Nisan 2011’de oynanan Eskişehirspor - Trabzonspor maçında teşvik primi vermiş; 9 Nisan 2011’de oynanan Eskişehirspor - Fenerbahçe maçında ise şike yapmıştır. (Fenerbahçe Kulübü, Eskişehirspor teknik direktörü ve futbolcusuna 300.000 Dolar şike parası ödemiştir) Kulübümüz UEFA’ya 2 maç için ek ceza verilmesi konusunda yeni bir başvuruda bulunmuştur. Fenerbahçe Kulübü’ne verilen 2 yıllık cezaya yukarıda belirtilen Eskişehirspor - Trabzonspor ve Eskişehirspor - Fenerbahçe maçları dahil değildir. Dolayısı ile Fenerbahçe Kulübü’ne eksik ceza verilmiştir. Şikeye hem ulusal ligde hem de UEFA turnuvalarında ceza verilmesi, hukukun gereğidir. Trabzonspor Kulübü bu amaçla, yeni bir başvuru yaparak UEFA’yı ek ceza vermeye ve gerekli tedbirleri almaya davet etmiştir. Bu vesileyle, 22 Nisan 2011 tarihinde oynanan Eskişehirspor - Trabzonspor müsabakasından sonra kalp krizi geçirerek aramızdan ayrılan taraftarımız Mustafa Çelik’i ve tüm merhum taraftarlarımızı saygıyla anıyoruz. Trabzonspor, adalet mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir" denildi.