Türkiye Karate Federasyonu’nun Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda tek aday olan mevcut başkan Esat Delihasan, 180 delegenin 177 tanesinin oyunu alarak başkanlığa tekrar seçildi.
Türkiye Karate Federasyonu’nun 4’üncü olağan ve 5’inci mali genel kurulu, 190 delegeden 180’nin katılımıyla bugün yapıldı. Tek aday olarak seçime giren mevcut başkan Esat Delihasan 180 delegeden 177 oy alırken 3 oyda geçersiz sayıldı. Delihasan 3. dönem başkanlık koltuğuna oturdu.
Esat Delihasan yaptığı konuşmada, federasyon olarak önemli yol kat ettiklerini belirterek, “Göreve yeniden geldik. Karate camiası olarak dünyada çok üst düzeye geldik. Delegelerimiz yeniden bizi başkan seçti. Sorumluluklarımız çok arttı. Artık çalışma zamanı ve boş duracak tek dakikamız yok. Olimpiyatlara olan süre her gün azalıyor. Bu nedenle çok çalışmamız lazım. Kongremize katıla ve katılamayan tüm kulüplerimize tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Delihasan’ın yönetim kurulunda, Ömer Faruk Öz, Meydan Kobaç, Mustafa Kazım Özbayraktar, İslam Kanıtoğlu, Adem Özbektaş, Hatun Albayrak Şengül, Bilal Kantar, Yunus Emre Karaosmanoğlu, Mehmet Lütfü Aslan, Mehmet Emin Baysal, Adem Pehlivan, Orhan Bayraktar, Hüseyin Uludağ ve Ömer Faruk Terzi isimleri yer aldı.