Türkiye’nin ilk kış maratonu olarak koşulacak olan ‘Kazdağları Ultra Maraton’ 3-4 Aralık tarihlerinde Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirilecek.

Daha sonra konuşan Ramada Kazdağları Otel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Öngen, “Bölge turizmine katkı sağlayacağını düşündüğümüz her organizasyonun destekçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Her yönüyle büyüleyici olan Kazdağları neden İsviçre Alpleri gibi bir marka haline gelmesin” diye konuştu.
Edremit’in spor turizmiyle de ön plana çıkması gerektiğini ifade eden Kamil Saka, “Kazdağları bugün dünyanın en büyük ikinci oksijen kaynağı durumunda. Bunu elimizden geldiğinde tanıtmak ve bunun için her alanda projeler üretmek, çalışmak mecburiyetindeyiz. Bu organizasyondan sonra bir de uluslararası yüzme yarışı yapacağız. Ultra Maraton’un önümüzdeki senelerde hedeflediğimiz sayıların da üzerine çıkarak spor turizmiyle bölgemize katkı sağlamasını istiyoruz. Bu organizasyona katkı sağlayan ve destek sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
‘Kazdağları Ultra Maraton’ yarışı 3 farklı parkurda koşulacak. 3 Aralık Cumartesi günü başlayacak olan ‘Ultra Maraton’ Kazdağları’nın Çanakkale ili sınırlarında bulunan Yeşilyurt köyünden start alarak 80 kilometrelik koşu sonunda Edremit’in Güre Mahallesi’nde tamamlanacak. Beraberinde ‘Run Zeus’ isimli parkur 3 Aralık Cumartesi günü Kazdağları ‘Ultra Maraton’ ile birlikte başlayacak ve 35 kilometrelik yarış Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nde sona erecek. Son olarak Yeşilyurt ve Adatepe kasabaları arasında 4 Aralık Pazar Günü 14 kilometrelik ‘Köy Koşusu’ yapılacak.