Türkiye Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan, ikinci yarıda oynadıkları oyun ile yenilmeyi hak etmediklerini söyledi.
Ümit Milli Takımı, UEFA U21 Avrupa Şampiyonası 8. Eleme Grubu’ndaki ilk maçında Hollanda’ya 1-0 mağlup oldu. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ercan, yakaladıkları pozisyonlarda şanssız olduklarını vurgulayarak, "Özellikle ikinci devre oynadığımız oyunla kaybetmeyi hak etmediğimizi düşünüyorum. Çok pozisyona girdik. Bazılarında şanssızdık. Sonuçta gruba kötü başladık. Hem neticeyi telafi etme hem de oyunumuzu düzeltme şansımız var. Oyuncularıma ikinci devredeki performansları, cesaretleri ve özverileri için teşekkür ediyorum" dedi.
"İKİ BEKİMİZ DE İLK KEZ OYNADI"
İlk yarıda takıma yeni olan bazı futbolcuların uyum sorunu yaşadığını belirten Ercan, "İki bekimiz ilk kez oynadı. İlk yarıda hem maça alışmaları hem de diğer arkadaşlarına uyum bakımından geride kaldılar. İkinci devre ikisi de toparladı ve bu oyuna yansıdı" diye konuştu.
"TÜRKİYE’DE SAVUNMA OYUNCUSU YETİŞMİYOR"
Türkiye’de savunma oyuncusu yetişmediğini vurgulayan Ercan, "Türkiye’de iyi savunma oyuncusu yetişmiyor. Bunu bir an önce değiştirmemiz gerek. Hücum anlamında çok etkili olduğumuzu söyleyebilirim. Gol pozisyonlarında dikkatli olsaydık, önce beraberliği yakalar, sonra da öne geçebilirdik. Oyuncularım özverili oynadı. Bazı bölümlerde risk almamız gerekiyordu. Onu da yaptık çift santrafora döndük ama olmayınca olmuyor. Canları sağ olsun" dedi.