Vefasızlığın sıkça gündemde olduğu Futbol sanayinde bukez örnek bir organizayonla eski futbolcular formalarını terlettikleri formalarla tekrar sahaya çıkacaklar. 10-14 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da 8. si düzenlenecek olan THE İNTERNATİONAL MASTER CUP' ta Diyarbakır adına şampiyonaya katılan Diyarbakır Sanayi Masterler takımı vefa örneği göstererek Diyarbakırspor formasını terleten emektar futbolcuları takıma davet etti. 

Davet edilen takımda Çaykur Rizespor taraftarının yakından tanıdığı isimler de var. 2000-2004 yılları arasında Çaykur Rizespor'un kalesini başarı ile koruyan ve kaptanlığını yapan Murat Yiğiter, 2000-2003 yılları arasında defansın solunda görev yapan Turan Bilge ve attığı gollerler Guines rekorlar kitabına giren Şadi Çolak.

Çaykur Rizespor ve Çaykur Rizespor taraftarı tarafından unutulan bu futbolcuları hatırlayan Diyarbakırlılar onlara sonuna kadar güvendiklerini belirtiyor. 

Futbolseverlerin yakından tanıdığı isimleri kadrosuna katarak takımlarını güçlendiren ve hedefi turnuvalarda şampiyonluk olarak belirleyen Sanayi Masterler’de futbolculuğun yanında Klübün Başkanlığını da yürüten Şirin Talva Sanayi Masterler formasını turnuvalarda giymeyi kabul eden eski ünlü isimlere teşekkür ettiğini belirtti.

Başkan Talva yaptığı açıklamada: ‘’Birçok eski futbolcuya turnuvalarda formamız altında mücadele etmeleri yönünde davetimiz oldu.Sağolsunlar hepsi de memnuniyetle isteğimizi geri çevirmeyerek Sanayi Masterler formasını giymeyi kabul edip bizi onurlandırdılar. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.Takımımız artık Masterler Turnuvalarına daha güçlü ve iddialı bir şekilde gidecek.Vizyonu her yıl daha çok parlayan Masterler Turnuvalarında hedefimiz bundan sonra şampiyon olup Diyarbakır’a kupalarla dönmek olacaktır.10-14 Mayıs tarihlerinde Antalya’da ki Turnuva ya iddialı gidip şampiyonluk kupasıyla Diyarbakır’a dönmeyi arzuluyoruz.’’ Dedi.

Mayıs ayında ki turnuva da Sanayi Masterler formasını giymeyi kabul eden eski şöhretler arasında Bingölspor, İnegölspor, Malatyaspor, Trabzonspor, Kocaelispor, Altay ve Diyarbakırspor formalarını giyen ŞEYHMUS SUNA, Fenerbahçe, Sökespor, Göztepe, Vanspor, Trabzonspor, Çaykur Rizespor, Diyarbakırspor ve Kocaelispor’un kalesini koruyan MURAT YİĞİTER, Vanspor, ÇaykurRizespor, Malatyaspor, Karşıyaka, Elazığspor, Bursaspor ve Eskişehirspor formalarını terleten TURAN BİLGE, Diyarbakırspor, Çanakkale Dardanelspor, Kartalspor, Petrolofisi, Batman Petrolspor, Malatya Belediyespor, Malatyaspor, Aksarayspor ve Şanlıurfa Belediyespor takımlarında top koşturan ŞEYHMUS AY, Diyarbakırspor, Hatayspor, Adana Demirspor, Türk Telekomspor, Mardinspor, Siirtspor ve Kayapınar Belediyespor kalelerini koruyan ‘’Bako’’ lakaplı ERDAL ERGÖRMÜŞ, Vanspor, Gaziantepspor, Konyaspor, Ankaragücü, Malatyaspor, Elazığspor, Orduspor ve Karabükspor takımlarında oynayan ZİYA ŞAHİN ve Çaykur Rizespor, Şanlıurfaspor, Kırşehirspor, Mardinspor, GaziantepB.Belediyespor, Diyarbakırspor, Orduspor, Kartalspor, Kahramanmaraşspor, Orduspor, Ünyespor ve Gaziosmanpaşaspor’da top koşturup birçok gole imza atan Şadi Çolak bulunuyor.