Mersin’de gerçekleştirilen Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası, Dünya Milli Takım Seçmeleri’ne Balıkesir’in Bandırma ilçesinden katılan 19 sporcudan 17’si derece alarak başarılarına yenilerini ekledi.
Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu’nca 3-6 Eylül tarihleri arasında Mersin’in Erdemli ilçesinde gerçekleştirilen şampiyona ve seçmelere, ülke genelinden toplam 537 sporcu katıldı. Balıkesir’in Bandırma ilçesinden ve ülkenin çeşitli noktalarından Bandırma adına katılan 19 sporcudan 17’si önemli başarılara imza atıp, salonda ilçenin adını 17 kez anons ettirdi. Bandırma Aikido Spor Kulübü Başkanı, antrenör ve Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu Halil Demirkıran tarafından hazırlanan sporcular, başarıları ile ilçede takdirle karşılandı.
DEMİRKIRAN: "BİZLER BANDIRMA’NIN YÜZ AKIYIZ"
Amaçlarının gençleri kötü alışkanlardan uzak tutmak olduğunu vurgulayan ve Mersin’deki şampiyonaya kendi kategorisinde katılarak finalist olan Halil Demirkıran, “Mersin’deki şampiyonaya 19 kişiyle katılıp 17 derece aldık. Gençlerde yarı final, final ve çeyrek finalde yarışan sporcularımız oldu. 100 ve 85 kiloda Türkiye 2’ncileri. 100 kiloda yine Türkiye şampiyonu, 95’te Türkiye şampiyonu, ustalarda Türkiye 3’ncüsü, 4, 5 ve 5’ncısı oldular. Büyük bir gurur yaşıyoruz. Bir takım halinde çok güzel bir biçimde Bandırma’yı temsil ediyoruz. Bizler Bandırma’nın yüz akıyız. En az 15 yarışmaya katıldım Bandırma’dan ve ilçemizin adını en az 15 kez anons ettirdim. Yılın en istikrarlı sporcusu, Türkiye ve Balkan şampiyonluklarım var. Şampiyonlar şampiyonası gecelerine katılmışlığım var. Bu sporu çok seviyoruz. Gençleri, öğrenciler kötü alışkanlıklardan kurtarmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirilen Türkiye şampiyonasında, Bandırma’dan katılan Emre Günaydın 75 kilo gençlerde yarı final, Selçuk Ergin 75 kiloda yarı final, Fatih Turhan 75 kilo gençlerde yarı final, Osman Özkan 75 kilo gençlerde yarı final, İsmet Yalçın Can 75 kilo gençlerde yarı final, Tansu Kuşdemir 70 kilo büyüklerde Türkiye 10’ncusu, Hakan Altın 85 kilo büyüklerde Türkiye 5’ncisi, Murat Günova 85 kilo büyüklerde Türkiye 4’ncüsü, Şeref Taşçı 80 kilo büyüklerde Türkiye 9’cusu, Mehmet Büke 95 kilo büyüklerde Türkiye Şampiyonu, Aydın Doğan 100 kilo büyüklerde Türkiye 2’ncisi, Yurdaer Akmeşe ustalar 4-49 yaşta Türkiye 5’ncisi, Halil Demirkıran ustalar 60 yaşta Türkiye finalisti, Mehmet Tokoğlu ustalar 60 yaşta Türkiye 6’ncısı ve İsmail Özkeş 65 kiloda Türkiye 10’cusu oldu.