19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde düzenlenen törende konuşan Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Neşe Benek; “Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 yılında yapılan muhtarlık teşkilatı 1945’de çıkarılan köy kanunları ile idare ediliyor. Bu kanunun ivedilikle değiştirilmesini istiyoruz” dedi.
Çorlu Atatürk Meydanı’nda düzenlenen tören, Muhtarlar Derneği Başkanı Neşe Benek’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Neşe Benek, “Coşkuyla kutladığımız 19 Ekim Muhtarlar Günümüzde sevincimizi, paylaşmak üzere yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ederiz, şeref verdiniz. 2. Mahmut döneminde 1829 yılında tam da bugün ilk muhtarlık teşkilatı kurulmuştur. Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 yılında yeniden yapılandırılmıştır. 1945’de çıkarılan, ivedilikle değişmesini beklediğimiz köy kanunları yasaları ile idare edilmekteyiz” dedi.
Türkiye’de muhtarların sayısının 50 binin üzerinde olduğunu hatırlatan Benek, “Tekirdağ ilimize 352 muhtar, Çorlu’da 26 muhtarız. Severek ve gururla görevimizi yerine getiremeye çalışıyoruz. Muhtarlar devletle halk arasında önemli bir köprüdür. Temsil ettiğimiz mahallelerimizin kanaat önderleri ve devletin kılcal damarlarıyız. Mahalle sorunlarında sıkıntı yaşadıklarında koştukları ilk adım noktalarıyız” diye konuştu.
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ülkesini, vatanını sevmek demek vazifesini en iyi yapmaktır sözü ile hareket edip, görevimizi kutsal bilip manevi bir haz alarak severek çalışmaktayız” diyen Neşe Benek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizleri seçerek, güvenerek bu göreve getiren mahalle halkımıza ve azalarımıza teşekkürü borç biliriz. Tüm muhtarlarımıza görevlerinde başarılar dilerim. Önümüzdeki seçimlerde görevinin başında olacağı nice görevler dileriz. Bu yıl 19 Ekim Muhtarlar Günümüzü, bizlere armağan eden devlet büyüklerimize, emeği geçenlere, heyecanımızı ve mutluluğumuzu paylaşarak yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. Çorlu Muhtarlar Derneği olarak Çorlu muhtarlarının sesi olmaya devam edeceğiz.”
Törene Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Kemaleddin Avcı, Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Gürsan Çil, Çorlu’da görev yapan muhtarlar ile azaları katıldı.
Çelenk sunma töreninin ardından Çorlu Belediyesi tarafından Çorlu’da görev yapan muhtarların ve törene katılanların katılımıyla kahvaltı programı düzenlendi. Programda Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Neşe Benek, mahalle muhtarlarına günün anısına çiçek takdim etti.