Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyesi de olan Çorlu Kahveciler Odası Başkanı Yıldız Filiz’in ev sahipliğinde Çorlu’da düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, “Çorlu bizim için önemli. Çorlu Tekirdağ’ın en büyük ilçesi, birçok ilden büyük bir ilçedir. Çorlu’ya daha fazla önem vermemiz gerektiğinin farkındayız. Bizim kıymetli oda başkanlarımız ile siyasilerimizin bir araya gelmesi gerektiğinin bilincindeyiz” dedi.
“El ele vereceğiz yaşadığımız şehri daha da yaşanabilir hale getireceğiz”
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyeleri, esnaf odalarının başkanları ve temsilcilerinin katılımıyla Çorlu Özcanlar restoranda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, organizasyonu düzenleyen Kahveciler Odası Başkanı Yıldız Filiz’e teşekkür etti. Yüksel, “Oda başkanlarımızla il yöneticilerimizi bir araya getirmek istedik. Ne kadar çok saflarımızı sıklaştırabilirsek, sorunlarımızı ne kadar çok bir birbirimize aktarabilirsek o kadar hızlı yol alabiliriz. Bu tarz organizasyonlarımızı Çorlu’da daha fazla yapmamız lazım. Sıkıntılarımız çok büyük. Bu sıkıntıları ortak istişare ile çözebiliriz. Çorlu bizim için önemli. Çorlu Tekirdağ’ın en büyük ilçesi, birçok ilden büyük bir ilçedir. Çorlu’ya daha fazla önem vermemiz gerektiğinin farkındayız. Bizim kıymetli oda başkanlarımız ile siyasilerimizin bir araya gelmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Siyaseti çok fazla gütmeden, mümkünse birlik ve beraberlik içerisinde sorunları masaya yatırdığımız, istişaresini yapabildiğimiz, çözüm önerilerini bulduğumuz toplantılar yapmak istiyoruz. Başta odalar birliği başkanımız Sami Kayın ile sürekli birlikteyiz. İl genelindeki sorunlardan haberdar olabiliyoruz. Ortaklaşa projeler yürütebiliyoruz. Güzel şeyler bizleri bekliyor. Bir arada olmamız gerekiyor. Ele ele vereceğiz, yaşadığımız bu şehri daha da yaşanabilir bir hale getirmeye çalışacağız” dedi.
“Önümüzdeki ay aradaki farkı göreceksiniz”
İl yönetim kuruluna atandıkları günden itibaren çok önem verdiğikleri birim başkanlıklarının olduğunu vurgulayan Yüüksel, “Biz yaklaşık 1 aydır bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. Bizim il genelinde 80 tane meclis üyemiz var. Bu meclis üyelerimizle 2 defa toplantı yaptık. Birinde genel merkezden gelen genel başkan yardımcımız ve milletvekillerimizle toplantı yaptık. Ondan sonra bütün ilçelerimizde meclis üyelerimizle toplantı yaptık. Stratejimizi nasıl belirleyeceğimizi, hangi konularda nasıl muhalefet edeceğimize, ilçelerde kimin sözcü olacağına büyükşehirde neler yapacağımızı belirledik. Bizim 4 ilçemizde büyükşehir belediye meclis üyemiz yok. O ilçelerin de büyükşehirde ne şekilde temsil edileceğini planlama ile hareket ettik. Bu ay itibariyle bütün ilçelerimizde mahallelerin sorunlarıyla, sadece ilçelerin değil mahallelerin de sorunlarıyla birlikte ilçelerde meclis üyelerimiz belediye meclislerine önerge veriyorlar. Biz de basın toplantıları ile birlikte ilçe genelinde ilçe grup başkan vekilleri il genelinde de büyükşehir belediyesi meclis üyesi grup başkan vekili başkanlığında basın toplantıları düzenlemeyi hedefliyoruz. Yalnız malumunuz olduğu üzere bir sistem kurmadan bunu yönetemezsiniz. Bütün ilçelerden haberiniz olmalı ve bütün ilçelerin sorunlarını masaya yatırabilmelisiniz. Ortak konuları birleştirerek anlatabileceğiniz bir sistem kurmamız gerekiyordu. Biz yaklaşık 1 aydır bunun üzerine çalışıyoruz. Bir format dahilinde olduğunu göreceksiniz. İlçelerde verdiğimiz soru önergeleri dahi format halde çıkacak böylece biraz daha kurumsal hale gelecek. Çünkü her ilçede aynı şeyi anlatıyorsunuz. Şöyle de bir sıkıntı var. İlçe başkanları veya belediye başkanları öyle hal almış ki, kim nereden sorumlu olduğu belli olmayan bir düzen vardı. Bu cadde diyor ki ilçe belediye başkanının belediye başkanına gidiyorsunuz belediye başkanı hayır büyükşehir belediyesinin diyor. Biz bunun ortadan kaldırılacağı daha şeffaf, meclis üyelerinin de anlayabileceği bir sistem kurmak istedik. Açıkçası kimin nereden sorumlu olduğunu bilerek ona göre muhalefet yapmak istedik. Bu sistem oturdu. Herhalde önümüzdeki ay itibariyle aradaki farkı göreceksiniz. Çok net bir şekilde anlaşılacak” diye konuştu.
“Suç duyurusunda bulunduk”
Sosyal medyada bazı hesaplar üzerinden yapılan paylaşımlar ve eleştirilerin sorulması üzerine Cüneyt Yüksel, “Kendi gerçek kimliğiniz ile bir şeyler paylaşmadığınız sürece bunun altında çok şey arayabilirsiniz. Biz Cumhuriyet Savcılarımıza bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bununla ilgili tespitler bugün, yarın yapılır. Eleştirmek herkesin hakkı bunda sıkıntı yok. İş iftiraya gelirse, yanlış konulara gelirse, belgesi, delili olmadan yapılırsa argo tabir ile çakma hesaplarla, kırıcı, üzücü ve yıpratıcı şeyleri yayınlamak hoş değil. Biz bu konuda hem genel merkez nezdinde hem de hukuk alanında gerekli girişimleri yaptık. Bugün yarın Cumhuriyet Savcıları harekete geçer. Çok takip etmediğim için hangi konuda ne belgesi yayınladığını da bilemiyorum” şeklinde cevap verdi.
“Aksine biz yer verdik”
Yüksel: “Ben bu konuyla ilgili bir kere açıklama yapmıştım. Üniversitenin orada yolla ilgili plan değişikliğinden bahsediliyordu. Aksine orada biz kendimizden yer verdik, yer almadık. Yolu genişlettiler, bütün mesele buydu. Bir plan değişikliği var ama plan değişikliğinin ne için yapıldığına bir bakmak lazım oradaki hastane girişindeki ana caddeyi genişletmekle alakalıydı. Planlama bunun doğrultusunda yapıldı. Aksine biz yer verdik” şeklinde konuştu.
“100 Kişi Sahada sürekli çalışıyor”
Cüneyt Yüksel ayrıca, “Hem Cumhuriyet Başsavcılığımız, hem Cumhuriyet savcılarımız hem valimiz, hem emniyet müdürlüğümüz, bu konuda çok ciddi ve düzgün çalışıyor. Diğer il başkanları ile de görüştüğümüzde sanki Tekirdağ bu konuda bir adım öndeymiş gibi görünüyor. Düzgün, doğru ve nokta atışı yaparak sistem ilerliyor. Eğer ki böyle bilgi, belge ve iddialar varsa emniyet müdürlüklerimiz gerekeni yapar. Böyle her yazılana bakarsak biz iş yapamayız. Bizim hedeflerimiz var. İl yönetim kurulu oluşturduk. 100 kişi sahada sürekli çalışıyor. Milletvekili nöbetlerinden tutun, il başkanının, il başkan yardımcılarının nöbetlerinden tutun, bütün STK çalışmalarından tutun eleştirilere açığız ama çok detaya girersek biz iş yapamayız” dedi.
Yerel yönetimlerin çalışmalarını değerlendirebilir misiniz şeklindeki soruya da cevap veren AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, şunları söyledi:
“Artık insanlar okuyor, yazıyor, görüyor”
“Her seferinde söylediğimde, riyasız ve kinayesiz söylüyorum bunu. Tekirdağ’ın tamamı tek pullukla sürülmüş tarla yolları gibi. Köy yollarına inelim, şehrin merkezine gidelim, ara sokaklarına girelim ne haldeler görelim. Bir plansız çalışma olduğu ortada aşikar. İşin içine siyaset katmak yanlış anlaşılmak istemem. Ben bir vatandaş olarak bunu konuştuğumda Tekirdağ ne kadar yaşanılabilir bir şehir değerlendirebilirsiniz. Tekirdağ merkezde 300 metrelik bir asfalt yapıldı sanki bütün Tekirdağ asfaltlanmış gibi anlatılmaya çalışılıyor. Artık bu insanlar, okuyor, yazıyor, görüyor ne olur samimi yaklaşalım. 300-400 metrelik asfalt atarak sanki bütün Tekirdağ asfaltlanmış gibi 2017’nin 7. ayın birinde bitireceğiz demek olmaz. Tekirdağ’ı Süleymanpaşa olarak görüyorsanız ya da Tekirdağ’ı Hükümet Caddesi’nden ibaret görüyorsanız ne kadar küçük baktığınızı gösterir. Çorlu’nun, Ergene’nin, Kapaklı’nın sokaklarına bakalım, Malkara, Hayrabolu, Şarköy hangisini anlatayım size. Dolayısıyla belediyecilik buysa, bizim programımızda var. Bütün gazetecileri alıp bizimle birlikte büyükşehir belediyesi olan illere gezi düşünüyorum. Bunun içinde muhtarlarımız da olacak. Kıyas yapalım. AK Parti’nin büyükşehir belediye başkanlığını aldığı Ordu’nun Balıkesir’in eşit şartlarda değerlendirelim, bir de Tekirdağ’a bakalım eşit olarak adaletli biçimde ortaya koyalım, kim ne yapmış vatandaş olarak biz değerlendirelim. Nasıl yapmış, aynı bütçe ile nasıl yapmışlar görelim. Trakya’nın en büyüğüyüz ama aldığımız hizmet ortada. Önümüzdeki kış ne olacağımızı hep birlikte göreceğiz, traktörle gezmek zorunda kalacağımız aşikar. Özellikle bazı sokaklar var ki hiç düşünmeyin bile.”
“Yaşanabilir bir Tekirdağ için muhalefet görevimi yerine getireceğim”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın eline ayakkabılarını alarak çorapla verdiği pozun hatırlatılması üzerine Yüksel, “Çorapla yürüyecek olan biz değiliz, ben şunu söyleyeyim, verilen tarihte insanlar çizmeyle gezmeye devam edecek. Bir planlama yapmazsanız ve şehrin tamamını aynı anda kazarsanız aynı anda bitirme şansınız yok demektir. Maalesef işi bilmediklerinden ötürü bazı olumsuzluklar yaşanıyor. Planlı gitmiş olsalar bazı şeyler hızlı yürüyebilir. Ama planlama yok hem de çalışma sistemi yok. İstanbul’a bakalım eğer bir yer kazılacaksa, gece kazılır, sabah hemen örtülür, kapatılır. Biz de kimin ne iş yaptığı da belli değil. Ben çizme hediye etmeyeceğim ama eleştirilerimi yapacağım. Ben Kadir başkanı çok severim, kendisine ağabey derim ama ben bu şehirde yaşıyorum, çocuklarım da bu şehirde yaşıyor, bir de bu işin siyasi bir kimliğim var. Yaşanabilir bir Tekirdağ olması için muhalefet görevimizi fazlasıyla yerine getireceğim” şeklinde konuştu.
“Biz seçime hazırız”
AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı’nın seçim çalışması yapıp yapmadığı yönündeki soruyu da cevaplayan Yüksel, “Teşkilatlar seçim bittiğinde ertesi gün yeni bir seçime hazır olmak zorunda. Okul sorumluluğunda, ilçe başkanlığından il başkanlığına geldim ben. Bir teşkilatın birinci vazifesi her an seçim olacakmış gibi hazır vaziyette olmaz. Sandık kurullarından tutun, okul sorumlularına kadar hazır olmalıdır. Kim varsa seçime hazır olması gerekir. Şu anda yakın zamanda seçim yok ama biz yarın seçim varmış gibi hazırız. Arkadaşlarıma da söyledim, bir ay içinde herkes sandıklarını hazırlasın sonra ne oldu ne bitti diye bakmayalım dedim herhalde bu yanlış anlaşılıyor. Önümüzde seçim takviminde bir şey gözükmüyor, bize gelen bir talimat da yok. Ama biz seçime hazırız” dedi.
“Mustafa Şentop Tekirdağ için değerdir”
Mustafa Şentop ile ilgili olarak gelen eleştirilerin anımsatılması üzerine de konuşan Yüksel, “Mustafa Şentop hocamız, Tekirdağ’ın değeridir. Keşke her gün burada olsa da ben de tüm teşkilatlarımız da faydalanabilse, bizim için bir hazinedir. Tekirdağ’ın yetiştirdiği bir değerdir. Ben onunla ilgili yapılabilecek olumsuz eleştirilerin karşısındayım. Keşke onun gibi 3-4 isim daha olsa. Bugün kendisi Anayasa Komisyonu Başkanı. Biz onu daha yukarılarda görmek istiyoruz. Bakan olarak görmek istiyoruz. Tekirdağ’ın yetiştirdiği değerlere sahip çıkmamız gerekiyor. Mesela Faik Bey Genel Başkan Yardımcısıydı, keşke genel başkan yardımcısı olarak devam etseydi ben bir Tekirdağlı olarak gurur duyardım. Kimse kusura bakmasın, Tekirdağ’ın yetiştirdiği değerlerin yıpratılmasına hangi siyasi patiden olursa olsun izin vermeyeceğim. Çünkü bizim her kurumda, her ortamda en iyi şekilde temsil edilmemiz gerekiyor. Bu isimlerden biri de Mustafa Şentop’tur. Mustafa Şentop vekilimize eleştirileri kabul etmiyorum. İddia ortaya atanlar iddialarını kanıtlamakla yükümlüdür. Bunun yeri de sosyal medya veya gazeteler değil, cumhuriyet savcılıklarıdır. Bildiğiniz bir dosya varsa, şüphelendiğiniz bir konu varsa suç duyurusunda bulunursunuz eğer ki yolsuzluğu yanlışlığı varsa hakim karşısında hesabını verir. Bunu yapmıyorsanız, konularda sosyal medyada konuşulan 3-5 dedikodudan ötreye gitmiyorsa bunu da çok dikkate almaya gerek yok diye düşünüyorum. Eğer bir bilgi varsa bilgi gelir, gazetecilere bu bilgiyi verenin aynı zamanda cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunması gerekir. Bunu yapmıyorsanız bu dedikodudan öteye gitmez. Bu işin gideceği nokta budur, biz hukuk devletinde yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
“Bazı şeyleri zamana yaymak gerekiyor”
Yüksel ayrıca, “İl başkanı olmadan önce, 2 ilçe başkanlığı görevim var ondan önce de ilçe başkan yardımcılığım var. Ben bu dönemde Tekirdağ’ın başsavcısı ile valisi ile il emniyet müdürleri ile kaymakamları ile ilgili şunu söylemek gerekir. Kimse dört dörtlük değildir, kimse de peygamber değildir. Ben gördüklerime, yaşadıklarıma göre söylüyorum, sacayağı Tekirdağ’da çok doğru oturmuş durumda. Görevden almalar, açığa almalar, yargılamalar devam ediyor. Bazı şeyleri zamana yaymak gerekiyor. Herkes gerekli cevabı hakim ve savcıya verecek kimsenin kuşkusu olmasın. Biraz sabır” dedi.
“O kadar basit değil”
Yüksel, ”AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı 15 Temmuz sürecinden sonra atanmış bir il başkanlığıdır. Bu 15 Temmuz sürecinden sonra atanan yönetim kurulu tek tek incelenerek bu yönetim kurulu oluşturuldu. Siz o kadar kolay mı zannediyorsunuz. Bizim yönetim kurulu listesi 25 gün sürdü. O kadar basit değil. Bazı iddialar olabilir. Söylenenler olabilir ama ben Tekirdağ il yönetim kurulunda şu şöyle bu böyle denilenlere pek kulak asmıyorum” diye konuştu.
“Vatan hainliğinden bahsediyoruz”
Vatan hainliğinden bahsediyoruz diyen Yüksel, “Dış güçlerle birlikte ülkeyi bölmeye çalışanlardan bahsediyoruz. Bu bir partiye özgü bir şey değil. Hangi siyasi parti başkanı işe vatan boyutuyla bakabilir. İşi sulandırmaya çalışan bir güruh var ve bu güruh da bu zihniyetin adamlarından oluşuyor. Bu makamda olduğum sürece adaletli bir şekilde herkese ulaşmaya çalışıyorum, karar mercisi ben değilim. Hukuk devletinde yaşıyoruz. Bizim de muhatabımız teşkilat başkanımız Mustafa Ataş, kendisi bununla ilgili de açıklama yaptı. Bildiğimiz ne varsa aktarmak zorundayız. Değerlendirmeyi genel merkez yapar. Ona göre de genel merkez talimat verir, biz de gerekeni yapar. 15 Temmuz süreci 2-3 aylık bir süreç değil ki, 17-25 Aralık’tan beri neler var görüyoruz. Dolayısıyla bunu AK Parti’ye yıkmak bir siyasi partinin sorunuymuş gibi bakmak yanlış olur. Bu Türkiye’nin davası vatan hainliğinin siyaseti olmaz. O yüzden el ele vereceğiz, bildiklerimizi hukuki yollardan ortaya koyacağız. Kim yetkiliyse gereğini yapmasını isteyeceğiz. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.