Tekirdağ’da bir araya gelen bir grup kadın, yaptıkları el emeği ürünleri Hanımeli Pazarı’nda satarak hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar.
Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa Kent Konseyine bağlı kadınların kendi aralarında kurduğu Hanımeli Pazarı’nda ev hanımları, evlerinde kendi imkanlarıyla yaptıkları oya ve örgü işlerini satışa sunuyor. Tuğlalı Park’ta her perşembe günü kurulan pazarda kimi kadın tek başına çalışıp eve bakarak çocuk okuturken, kimi kadınlar da evin bütçesine katkıda bulunuyor. 18 kadının bir araya gelip satış yaptığı Hanımeli Pazarı’nda küçük çocuk patikleri, yelekler, yazmalar, oyalar, dantellere varıncaya kadar birçok el emeği göz nuru ürün yer alıyor. Her perşembe günü bir araya gelen kadınlar buradan elde ettikleri kazançla aile ekonomisine katkıda bulunuyor.
“Bunları yapmak için çok fazla emek harcıyorlar”
Hanımeli Pazarı Sözcüsü Hayriye Öztürk, ev hanımları olarak Süleymanpaşa Kent Konseyi Hanımeli Pazarı’nda 18 tane kadının yaptıkları el emeği göz nuru malzemelerini satmaya çalıştıklarını söyledi. Öztük, “Eve katkıda bulunuyoruz. İşte üniversitede okuyan çocuklarımız, evde bir takım ihtiyaçlarımızı karşılamak için böyle bir el emeği satışını yapmaktayız. Her hafta farklı oluyor. Şimdi kış sezonuna girdiğimiz için yün ürünleri daha güzel gidiyor. İşte şaldır şapkadır. Bu tür güzel şeyler daha güzel satışa sunulmaktadır. Arkadaşlarımız evde bunları yapmak için çok fazla emek harcıyorlar” şeklinde konuştu.
“Tek başına 3 tane çocuk okutmaya çalışıyorum”
Hanımeli Pazarı’nda cam sanatçısı olan Nur Mercan ise, “Cama dair ne varsa onu yapıyorum. Takı, cam kumlama, bardağa isim yazma, cam objelere mum döküp onların üzerine insanların isimlerini ya da istediklerini yazıyoruz. Nikah şekerleri yani bunun gibi bir çok şey yapıyorum. Mesela elimdeki denizyıldızı da bir kapı süsü olacak. Aile ekonomisinde zaten tek başına çalışıyorum ve 3 tane çocuk okutmaya çalışıyorum. Hamdolsun, bazen kısmette ne varsa o oluyor. Bazen siftahsız gittiğim oluyor bazen de bütün masraflarımın çıktığı oluyor. İnsanlar saygıyı unutmuş. Lütfen saygı gösterin. Herkes için hayat kolay değil. Bir tek benim değil herkes için hayat kolay değil insanlardan saygı istiyorum” diye konuştu.