Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde görüntü kirliliğine yol açan izinsiz afişlere müsaade edilemeyeceği, kurala uymayanlara 189 lira ile 5 bin 792 lira arası para cezası uygulanacağı bildirildi.
Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şehir merkezinde duvarlara ve otobüs duraklarına gelişigüzel yapıştırılan afişlerin ortaya çirkin görüntüler çıkardığı belirtilirken, izinsiz asılan afiş sahipleri hakkında yasal işlem yapılacağı kaydedildi.
5326 sayılı Kabahatler Kanununda afiş asımıyla ilgili düzenlemelerin bulunduğunu vurgulanan açıklamada, konuyla alakalı olarak takiplerin sürdürüleceği belirtildi. Kanuna göre izin alınarak asılan afişlerin yine verilen süre sonunda asanlar tarafından toplanması gerektiği hatırlatılan açıklamada, “Meydanlara, parklara, cadde veya sokak kenarlarına, kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kâğıt ve benzeri afiş ve ilan asanlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 42. maddesi uyarınca 189 lira ile ile 5 bin 792 lira arası para cezası uygulanacaktır. Buna göre her isteyen vatandaş elindeki ilanı, reklam afişleri rastgele caddelere duvarlara otobüs duraklarına asma yoluna gitmemelidir. Zabıta olarak bundan sonra takiplerimizi sürdürerek, görüntü ve çevre kirliliğine sebebiyet veren bu olumsuzlukların önüne geçilecektir” ifadelerine yer verildi.