TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Ergene ilçesi sınırları içerisinde yer alan Marmaracık Mahallesi’ndeki Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ergene Muhtarlar Derneği adına Velimeşe Mahallesi Muhtarı Mehmet Erkul yaptı.
Ergene Muhtarlar Derneği çelenginin anıta sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nı okunması ile başlayan törende konuşan Erkul, “Muhtarlık teşkilatı Türkiye’de bu coğrafyada ilk defa 1829 yılında 19 Ekim günü kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır. O günden bugüne milletimize hizmet yolunda adeta bir dantela işlercesine ilerlediği kutlu yürüyüşünde, bugün kendi günümüz olan Muhtarlar Günü’nün 2. yılını görme bahtiyarlığına ulaşmıştır” dedi.
Mehmet Erkul, “Ülkemizin seçilmiş yöneticileri arasında ayrı yeri olan muhtarlarımız, vatandaş ile seçilmiş ve atanmış yöneticiler arasında birer köprü görevi görürler ve de zaman zaman en üst seviyede gösterdikleri özveri ve meşakkatle görevlerini en iyi şekilde yapma gayreti içindedirler” diye konuştu.
Velimeşe Mahallesi Muhtarı Mehmet Erkul ayrıca: “Demokrasinin temel taşı muhtarlardır diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi 15 Temmuz akşamı İstanbul Acıbadem’de ve Ankara’nın Kazan ilçesinde darbecilerin hanin saldırısı sonucu şehit olan muhtar Mete Sertbaş’ı, Muhtar Ali Anar’ı, Van’ın Errciş Belediyesi’ne kayyum üye olarak atanan ve silahlı saldırı sonucu şehit edilen muhtar Mehmet Şefik Doğu’yu ve ebediyete intikal etmiş tüm muhtarlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Gününüz kutlu olsun” şeklinde konuştu.
Ergene Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Çinar, Ergene İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İzzet Ersoy, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları Nuh Nuhoğlu ve Menderes Yıldız, Ergene Muhtarlar Derneği Başkanı Turgut Şentürk, Ergeneli muhtarlar ve protokol üyeleri katıldılar.