Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından yürütülen “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetlerinin Verilmesi" projesi kapsamında NKÜ öğrencilerine yönelik “Akran Danışmanlığı Eğitimi” verildi.
Uzman, Formatör ve Sertifikalı Koçluk Eğitmeni Melike Ural Güntan tarafından verilen Akran Danışmanlarına yönelik koçluk eğitimine 17 öğrenci katıldı. Eğitime katılan Akran Danışmanlarına temel koçluk amaç, yöntem ve teknikleri ile mentörlük konularında bilgi verilerek, becerilerinin interaktif uygulamalar yoluyla geliştirilmesi hedeflenen programda Eğitim Çerçevesi Oluşturma, Koçluk Metodolojisi, Koçluk Hedefi, Gündem, Koçluk Hedefi, Gündem Uygulama, Aktif Dinleme Becerisi, Algı İletişim Modeli Oluşturma, Algı İletişim Modeli Oluşturma Uygulama, Güçlü Soru ile farkındalık konu başlıkları üzerinde duruldu.
Eğitim alan öğrencilerin projenin ilerleyen aşamalarında Kariyer Merkezi’ni kendi birimlerinde öğrenci bazında temsil ederek, danışmanlık, bilgilendirme ve etkinliklere yönlendirme konularında aktif görev alacakları belirtildi.