Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, vatandaşların sorunlarını tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla ’Vatandaşla Buluşma’ adıyla İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında toplantı yaptı.
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun valilik ve kaymakamlıklara gönderdiği genelge kapsamında Şarköy Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen ’Vatandaşla Buluşma’ toplantısı, Kaymakam Hamdi Üncü başkanlığında yapıldı. Toplantıya Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Ziya Kahraman, Belediye Başkanı Süleyman Altınok, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, kamu kurum müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Hamdi Üncü, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun valilik ve kaymakamlıklara gönderdiği genelge kapsamında, ‘’Vatandaşla Buluşma’’ adı altında toplantılar düzenlendiğini söyledi. Toplantının genelgeye istinaden yapıldığına işaret eden Kaymakam Üncü, amaçlarının sorunları tespit etmek ve çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi.
Toplantıda sağlık, alt yapı, güvenlik ile ilgili konular görüşülerek çözümleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda vatandaşlara, ilçede meydana gelen olaylarda vatandaşların gördüğü, tanık olduğu veya suç konusu olabileceğini düşündüğü olaylarla ilgili olarak kolluk kuvvetlerine bilgi verilmesinin suçla mücadelede önem arz ettiği ve her ihbarın gizli tutulduğu belirtildi. 678 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu 2. maddesinde yapılan değişiklikle günübirlik kiralanan evlerde kimlik bildiriminde bulunma zorunluluğu getirildiği ifade edilmiş ve ayrıca çocukların uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan korunmasına yönelik olarak çocukların hal ve hareketleri ile arkadaş çevresinin takip edilmesi gerektiği ifade edildi.
(HLD-MEF-Y)