Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince 2016 yılı Aralık ayı meclis toplantısını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat başkanlığında başlayan toplantıda yoklamanın ardından 10 gündem maddesi, belediye meclisinin kasım ayında yapmış olduğu toplantısında İhtisas Komisyonlarına havale edilen evraklar ve gündem harici evrakların görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Süleymanpaşa Belediye Meclisi Aralık 2016 Meclis Gündemi’nde 10 madde görüşülerek karara bağlandı.
Ertuğrul Mahallesi hudutlarında bulunan, mevcut Atatürk portrelerinin kuzeyinde kalan park alanının isminin, 5393 Sayılı Belediye Kanun 18. Madde (n) fıkrasına dayanılarak, Mustafa Kemal Atatürk Parkı olarak adlandırılması konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlandı.
Öte yandan Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan bir ailenin yaşamından kesitler sunularak unutulmaya yüz tutan gelenekleri ve ilçenin sosyal - kültürel yaşamını tanıtmak, Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyelerine de hediye edilmek amacıyla basılacak resimli öykü kitapları yayımlanmaya değer bulunan her öykü için ‘Bin lira Telif Ödüllü Öykü Yarışması’ düzenlenmesi ve teknik şartnamenin kültür komisyonuna sunulması konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlandı.
Süleymanpaşa Belediye Meclisi 2017 Ocak ayı toplantısının 4 Ocak Çarşamba günü saat 10.00’da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştireceği belirtildi.