Süleymanpaşa Belediyesi’nin atık cam şişeleri toplamak üzere anlaştığı sözleşmeli firma Cam Kırığı Cam Geri Dönüşüm, Süleymanpaşa’da kullanılmak üzere yeni bir cam toplama kamyonunu kullanıma sundu.
Süleymanpaşa sahil dolgu alanında yapılan tanıtıma Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral da katılırken aracın Süleymanpaşa’nın dört bir yanındaki atık cam şişeleri bir günde toplayacağı belirtildi.
“Cam şişe ve kavanozların belirli noktalarda toplanarak tekrar kazandırılması bizim için ayrıca önemli”
Bir defada 8 ton kaldırma kapasiteli vinci ve 26 metreküp taşıma alanıyla Türkiye’de tek olan özel üretim cam atığı toplama aracının Süleymanpaşa Belediyesi için hayırlı olmasını dileyen Başkan Ekrem Eşkinat, “Birçok noktaya yerleştirilen cam atık toplama konteynırlarının artık çok daha hızlı geri dönüşüme kazandırılacak olması sevindirici. Mevcut cam kumbaralarının yanı sıra 70 yeni cam kumbarası daha Süleymanpaşa halkının hizmetine sunulacak. Çevre temizliğine önem vermenin yanı sıra cam şişe ve kavanozların belirli noktalarda toplanarak tekrar kazandırılması bizim için ayrıca önemli. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.