Bu yıl yedincisi yapılan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Antalya’da açıldı. Fuara 70 ilden 300 civarında stantta firma ve kurum katılıyor. Trakya’yı oluşturan Edirne Kırklareli ve Tekirdağ illeri de Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda fuarda temsil ediliyor.
Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile düzenlediği 7’inci Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ticaret ve sanayi odası başkanları, ticaret borsası başkanları, katılımcılar ve Antalyalılar katıldı.
Trakya üç kenti ve tüm tatlarıyla fuarda yer alıyor
Fuarın açılışını gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Trakya standına da uğradı. Burada Trakya’ya özgü tatları deneyen Tüfenkci’ye Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından Trakya ürünlerinden oluşan hediye takdim edildi. Trakya standını ayrıca Eski Emniyet Genel Müdürü Hanefi Avcı ve Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat da ziyaret etti ve Trakya’ya özgü tatları tatma fırsatı buldu.
26-30 Ekim tarihleri arasında yapılan fuarda Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda katılan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odaları da Trakya’yı en iyi şekilde temsil ediyor. Toplam 20 firmanın il ticaret ve sanayi odaları çatısında katıldığı fuarda Tekirdağ köftesi, Edirne peyniri, Hayrabolu Tatlısı, Peynir Helvası, Karacaklavuz dokumaları, Kırklareli Hardaliyesi, Edirne Badem Ezmesi, Edirne Kurabiyesi gibi Trakya’ya özgü değer ve tatlar görücüye çıktı. Katılımcılardan büyük ilgi gören Trakya standında zaman zaman ziyaretçilere tadım yaptırılıyor ve ürünler hakkında bilgi veriliyor.