Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), müşterilerin elektrik enerjisini, yeterli, kaliteli ve sürekli şekilde almaları için son yılların en kapsamlı kış öncesi bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinden başlattı.
TREDAŞ, elektrik kesintisini ve arızaları asgari düzeye indirmek, ömrünü tamamlamış ekipmanları değiştirmek ve bazı bölgelere alternatif enerji beslemeleri sağlamak amacıyla geniş kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına başladı.
Bakım onarım çalışmalarına Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinden başlayan TREDAŞ ekipleri, program doğrultusunda, tüm ilçelerde de faaliyetlerine devam edecek. 7 gün 24 saat vardiyalı ekipler ile sürmesi planlanan çalışmalarda, olası elektrik kesintilerinin ve arızaların önüne geçilmesi planlanıyor.

Kumbağ mahallesine büyük yatırım
Süleymanpaşa ilçesinin Kumbağ mahallesinde yaz aylarında artan nüfusu göz önünde bulunduran TREDAŞ ekipleri, yaz boyunca elektrik kesintisi yaşanmaması için hatlarda bakım çalışmaları yaptı. Çalışmalara 30 personel, 5 adet sepetli araç ve 3 adet pikap kullanıldı. Çalışma kapsamında, 135 adet yüksek gerilim izolatör, 50 adet çevre aydınlatma armatürü değişimi yapılıp tüm trafo bağlantıları yenilendi. Namık Kemal Caddesi pansiyonlar bölgesi merkezine yeni inşa edilen trafo bağlantıları yapılıp bölge kış koşullarına hazır, yaz dönemi artan yük profiline uygun hale getirildi.
TREDAŞ yetkilileri, ’’Müşterilerin elektrik enerjisini, daha sağlıklı, kaliteli ve sürekli şekilde almaları için çalışmalarımız, faaliyet alanımız olan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ il genelinde aralıksız devam etmektedir’’ dedi.