Türkiye'de taksicilikte yeni bir dönemin kapısının aralayan tamamen elektrikli model Tesla taksi İstanbullulara hizmet için yola çıktı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projede direksiyonda ise bir Rizeli var.

KARBON salınımını azaltmak için İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zorlu Center işbirliğiyle 1 hafta önce yollara çıkan ‘Tesla Model S’ elektrikli taksi, büyük ilgi görürken taksinin Rize Fındıklı ilçesinden olan şoförü Sertaç Uzunhasanoğlu, özellikle gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaştığını söyledi.

Uzun bir eğitimden sonra Tesla taksiyi kullanmaya başladığını ve her gün gençlerin durakta sıraya girerek saatlerce beklediğini belirten Uzunhasanoğlu; "Tesla’nın meraklısı çok. Yolda giderken bile araçla ilgili soru sormaya çalışanlar var. Görenler aracı incelemek istiyor. Yolda taksiyi gören meraktan önüme kırıyor. Ya da yanıma gelip yavaşlıyor ve bir şeyler soruyor” diyen Uzunhasanoğlu, 1 haftada başından geçenleri şöyle anlattı: “Daha çok gençler kullanıyor. Hatta saatlerce Zorlu Center’ın önünde sıra bekliyorlar. Müşterilerin ilk sorusu ‘Kaç paraya götürüyorsun’ oluyor. Çok pahalı sanıyorlar. İkinci soru ise ‘Kilometrede kaç lira yakıyor.’ Ancak en büyük sorun seyir halindeyken meraklı insanlar oluyor. Araç kullanırken ya önüme kırıyorlar yavaşlamam için ya da yanımda durmaya çalışıyorlar. İnşallah bir gün kazaya neden olmayız.“Kilometre başına kaç lira yakıyor?” olduğunu söyledi. Tesla taksi 420 kilometreyi 36 liraya gidiyor. Dizel bir taksi ise aynı kilometre için 126 liralık yakıt harcıyor." dedi.