Bu ağ sayesinde, ülke geneline yüksek çözünürlüklü IPTV hizmeti sunulacak.

TeliaSonera’nın “binaya kadar fiber” (FTTB) mimarisinde, operatörün merkez ofislerinden binaların bodrum
 katına kadar döşenen fiber kablolar kullanılıyor. Buradan son kullanıcılara bina içindeki mevcut bakır kablolar üzerinden çok yüksek hızda genişbant uygulamaları sunuluyor. Alcatel-Lucent, aynı zamanda, ağın pazara çıkışı projesi için de profesyonel hizmetler sunacak.

TeliaSonera Finlandiya yetkilileri, konu hakkında şunları söylüyorlar: “Finlandiya’da müşterilere mevcut bakır kablolar üzerinden 100Mbps hıza kadar erişim bağlantısı sunan ilk operatör olacağız. Bu, Finlandiya pazarında fark yaratacak önemli bir unsur; pazar payımızı önemli ölçüde artırmamızı ve müşterilerimize her zaman en yeni üçlü oyun hizmetleri sunmamızı sağlıyor. Alcatel-Lucent’ın 7354 ISAM FTTB Remote Unit çözümü, ihtiyacımızı eksiksiz karşılıyor; çünkü, bina içlerindeki bakır kabloları fiber ağımıza bağlayarak, fiberi en ekonomik noktalara kadar götürmemize izin veriyor.”

Alcatel-Lucent Türkiye/Azerbaycan Ülke Direktörü Ali Kançal ise görüşlerini şöyle dile getiriyor: “Alcatel-Lucent, TeliaSonera’ya pazara çıkış hedeflerine ulaşmada yardımcı oluyor. Bu sözleşme, Alcatel-Lucent’ın yeni nesil genişbant erişimde lider olduğunu ve müşterilerimizin ağlarını onlar için en faydalı biçimde büyütmek üzere bütün teknolojilere sahip olduğumuzu bir kez daha gösteriyor.”

Alcatel-Lucent’ın DSL alanındaki liderliği, ödüllü ISAM ürün ailesine dayanıyor. ISAM ailesi, şu anda dünya genelinde 210’u aşkın müşteride kullanılıyor. ISAM ürünleri, 5 yıl önce pazara sunulmasından bu yana, neredeyse her hafta bir müşteride uygulanarak, Alcatel-Lucent’ın IP genişbant erişimdeki lider konumunu pekiştirdi.