İnternet üzerinden fiyat arama motoru ve karşılaştırmalı alışveriş platformu olarak hizmet veren akakce.com, 2009 yılının en çok aranan ürünlerini belirledi. 
 
 Akakce.com 2009 yılı verilerine göre, online alışverişçilerin en çok ilgi gösterdiği kategoriler sırasıyla cep telefonu, ev-mutfak ve bilgisayar-donanım oldu

Cep telefonu tercihlerinde 3G uyumlu telefonlar yüzde 51 ile ilk sırada yer alırken, 3G uyumlu telefonları yüzde 31 ile wi-fİ uyumlu, yüzde 29´la dokunmatik ekranlı telefonlar izledi.

Cep telefonu satınalmak  isteyen tüketicilerin yüzde 5´i, 75-150 lira fiyat aralığındaki ürünleri tercih etti.

Kadınların online alışverişe olan ilgisinin ürün gruplarına yansıması olarak ´´anne-bebek´´ kategorisi yüzde 36,78´lik artış ile yılın en hızlı çıkış yapan kategorisi oldu.

2009´un gündem maddelerinden olan domuz gribinin de etkisiyle katı meyve sıkacağı tüm ürün aramalarında 10´uncu sırayı aldı.

Tekstil, ev-mutfak gibi kategorilere olan taleplerde artış yaşanırken, 2009 yılı Aralık ayında yapılan aramalarda önceki yıla göre yüzde 20 artış yaşandı.

TEKSTİL VE KOZMETİK ÖNE ÇIKACAK
Akakce.com Genel Müdürü Koray Karataş, e-ticaretin gelişiminde bilgi sağlayıcı olarak görev alan fiyat karşılaştırma sitelerine olan talebin artacağını kaydederek, krize rağmen 2009 yılında da büyüme gösteren online alışverişin, yeni jenerasyon alışveriş alışkanlıklarının değişimi ve kadınların daha fazla katılımı ile gelişmeye devam edeceğini belirtti.

Karataş, online alışverişte en çok talep gören teknoloji ürünleri kategorilerinde büyük kırılma yaşanırken, tekstil ve kozmetiğin öne çıkan kategorilerin başında yer alacağını vurguladı.