Teknoloji tutkunlarının ve iPhone meraklılarının heyecanla bekledikleri yeni iPhone modeli iPhone 8 hakkında bilgiler yavaş yavaş açığa çıkmaya başladı. Yenilikçi bir tasarıma sahip olacağı şimdiden belli olan yeni model, iPhone tutkunlarını sevebilir de, üzebilir de. Şimdi iPhone cephesinden gelen en son haberlere bakalım.

Sızıntı var! İşte yeni iPhone 8’den ilk görüntüler

iPhone 8’in nasıl bir tasarıma ve ne gibi özelliklere sahip olacağı teknoloji çevrelerinde uzun zamandır konuşuluyordu. Ancak ilk sızıntı kısa bir süre önce Weibo üzerinde paylaşıldı. Bu sitede yayınlanan bir teknik çizimin yeni iPhone’a ait olduğu iddia edildi. Bu resmin şimdiye kadar yeni model ile ilgili olarak konuşulanları doğrulaması da çizimlerin gerçekten iPhone 8’e ait olma ihtimalini yükseltiyor.

Söz konusu çizimlerde yeni modelin iPhone 7 ile kıyaslandığında çok daha ince çerçevelere sahip olduğu görülüyor. Ancak yeni iPhone modelinde en büyük yenilik ekranda geliyor. Çerçeveler hariç tüm ön yüzün ekran olarak kullanılacağı yeni modelde, ana sayfa tuşu da tarihe karışıyor. Baştan başa ekrandan oluşacak ön yüzde ana sayfa tuşu da artık sanal olacak. Çizimlerde de Touch ID’nin telefonun arkasında, Apple logosunun hemen altında bulunduğu görülüyor.

Bunun dışında yeni iPhone’un sahip olması beklenen özellikler arasında Ultra Accessory Connector adı verilen yeni bir ara kablo, göz tanıma teknolojisi, daha güçlü bir pil ve kablosuz şarj gibi önemli özellikler bulunuyor. Özellikle de pil ömrünün uzaması, iPhone ile oyun keyfi yaşamayı seven oyuncular tarafından merakla beklenen bir özellik. Tıpkı eski modellerde olduğu gibi, yeni iPhone modelinde de keyifle oynayabileceğiniz slot oyunlarını görmek için buraya tıklayın.

Samsung ile Apple arasında dev anlaşma!

Yeni iPhone 8 5.8 inçlik OLED ekrana sahip olacak. Apple bunun için, dünyadaki tek kavisli OLED pane tedarikçisi ve aynı zamanda cep telefonu piyasasına halen en büyük rakibi olan Samsung ile büyük bir anlaşma imzaladı. Gelen ilk haberlere göre, Apple tarafından ilk olarak 70 milyon birim sipariş verilirken, daha sonra sipariş miktarı 92 milyon birime yükseltildi. Samsung bu büyük siparişle başa çıkabilmek ve gecikmelerin önüne geçmek için Asya’da bulunan bir LCD fabrikasını OLED fabrikasına dönüştürüyor. Güney Kore’li şirket bu dönüşüm için tam 9 milyar dolar harcayacak. OLED teknolojisi, LED ekranlara göre çok daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyor ve 1000 kar daha hızlı tepki verme süresi sunuyor.

Tabii ki bu yeni teknolojinin bir de maliyet boyutu var. OLED teknolojisine sahip ve yukarıda da belirttiğimiz gibi daha birçok önemli özellik sunacak olan ve 10. yıla özel olarak tasarlanan iPhone 8’in fiyatının 1000 doları aşması bekleniyor. Bu da özellikle ülkemizde vergilerle birlikte yeni modelin bir hayli el yakacağını gösteriyor. Bununla birlikte, bütün bu özelliklere sahip olacak olan yeni iPhone’un Eylül ayına yetişmeme ihtimali bulunduğunu da belirtelim.