Facebook'ta dünden bu yana paylaşılan Facebook'un kullanım koşullarını değiştirmesi konulu yazı sosyal medyayı kasıp kavuruyor. Siz siz olun, böyle bir içeriği paylaşmayın; çünkü bu durumdan Facebook'un dahi haberi yok!

 
Facebook'ta asparagas içeriklerin hızla yayıldığı bir gerçek. Bunun son örneği ise özellikle dünden bu yana mantar gibi çoğalıyor. Paylaşılan içerik ise şöyle;
 
 "1 Ocak 2016'dan itibaren sözleşme şartlarını değiştireceğini ilan eden Facebook'un yeni kullanım koşullarına cevaben tarafıma ait olan her tür kişisel bilgi, görsel, karikatür, resim, fotoğraf ve videonun telif hakkının bana ait olduğunu beyan ederim. Bunların ticari kullanımı için daima benim onayım gerekli olacaktır. Bu yazıyı kopyalayıp Facebook duvarınıza yapıştırabilirsiniz. Bu haklarınızı telif hakkı kanunları uyarınca koruma altına alacaktır. Paylaşmayın, lütfen kopyala yapıştır yapın arkadaşlar."
 
Asparagas içerik özetle böyle. Elbette Facebook'un kullanım koşullarının değişeceğinden haberi bile yok.
 
Facebook, herhangi bir değişiklik yapsa bile bu konuda doğrudan sizi bilgilendirebilir. Ancak "bu fotoğraflar benim" diyerek yapılan paylaşımların taktir edersiniz ki Facebook üzerinde bir etkisi olamaz.
 
Dolayısıyla bu içeriği yok yere paylaşmayın, paylaşan arkadaşlarınızı da uyarmayı ihmal etmeyin.
 
Ayrıca Facebook'un şu sıralar kullanım koşullarını değiştirmesi gibi bir durum da söz konusu değil.