Herkesin kendi sosyal ağını kolaylıkla açmasına olanak tanıyan servisin 2 milyon üyeyi aşması, GROU.PS’un bünyesindeki sosyal ağların viral büyüme etkisini görmeye başlamış olmaları anlamına geliyor.

GROU.PS’un CEO’su Emre Sokullu 2 milyonuncu üyenin de siteye kayıt olması üzerine şunları söyledi: “GROU.PS eskiden forumlar ve e-posta listeleri üzerinde bir araya getirdiğiniz online topluluklarınızı, şimdi sosyal ağ donanımlı bir web sitesi üzerinde, çok daha fazla özellikle bir araya getirmenize izin veriyor. Sosyal ağlardaki viral büyüme olanakları da grubunuzu hiç olmadığı kadar hızlıca büyütmenize olanak sağlıyor. 2 milyon üyeye ulaşmamızı başarılı ve 100.000’lerce üyesi olan gruplar yaratan topluluk yöneticilerine borçluyuz. Onların büyümesi devam ettikçe bizim ağımızda onlarla paralel büyüyecek.”

En son açık kaynak esnekliğini sosyal medyaya taşıma amacıyla geliştirdiği “Esnek Modüller” isimli özelliğiyle yayıncılara veri gösterme şeklini değiştirme yeteneği sağlayan ilk ve tek platform özelliğini kazanan GROU.PS’un sağladığı avantajlara kullanıcı talebi ise oldukça fazla. Alexa’ya göre GROU.PS, dünyanın en önemli 6000 web sitesi arasında yer alıyor. GROU.PS her ay 1PB veri hizmetinde bulunuyor ve yine ayda 3 milyon tekil ziyaretçiye sahip.

Site ayda %10 büyüme hızıyla dikkat çekiyor. Bir yıldan kısa bir zaman içinde site trafiğinin de dört katına çıkacağı tahmin edilen GROU.PS global pazarları hedefleyerek geldiği nokta ile internet girişimciliğimiz açısından son derece umutlandırıcı bir seyir izliyor