İnternet tabanlı oyunlar modern yüzyılda oyun dünyasında en çok terih edilen oyunlar arasında kendisine yer buluyor. Özellikle de oyun tutkunlarının çok daha eğlenceli ve çok daha keyifli oyunlar oynayabilmesine yardımcı olan internet tabanlı MMORPG rol yapma oyunları, dünyanın her yerinde oldukça popüler bir hale geldi. Günümüz modern çağında çok sayıda internet tabanlı oyun bulunuyor olsa da hem özgür haritası, oynanış farklılıkları ve eşsiz mücadele deneyimi nedeni ile oyun tutkunlarının büyük bir bölümünün tercihi Metin2 oyunundan yana oluyor. 2005 yılında faaliyet göstermeye başlayan Metin2 oyunu çok kısa bir süre içerisinde önce Avrupa’ya sonra ise dünyaya yayılarak, dünyanın modern çağda en çok oynanan ve en popüler internet tabanlı oyunu olmasına neden oluyor.
 
Modern çağda oldukça yoğun şekilde tercih edilen Metin2 oyunu için diğer tüm internet tabanlı oyunlarda olduğu gibi pvp serverler hizmet vermeye başladı. Metin2 oyununu daha kişiselleştirilmiş bir yapıda oynayabilme imkanı sunan bu serverler çok kısa bir süre içerisinde normal Metin2 sunucularında yer alan oyuncuların hızlı bir şekilde kendisine çekmeye başladı. Ancak günümüzde oldukça popüler bir hale gelen pvp server seçenekleri arasında seçim yaparken oldukça dikkatli olunması gerekir. Çünkü günümüzde oldukça kolay bir şekilde altyapısı kurularak, açılabilen pvp serverlerde oyuncuların oyun kalitesini etkilemeyecek ve son derece kaliteli bir oyun deneyimine sahip olabilmesine yardımcı olacak teknik bir yapının oluşturulmuş olması çok büyük bir önem arz etmektedir.
 
Özellikle oyun tutkunlarının normal Metin2 Türkiye sunucularında en çok şikayet etmekte oldukları Worldport açık olmaması, Dc, Lag ve uyku modu gibi açıkların bulunmuyor olması gerekir. Ayrıca oyuncuların kesinlikle oyuna her an bağlantı sağlayabilmesi ve kesinlikle donma gibi sorunlarla karşı karşıya kalmaması gerekir. Bunun için kesinlikle hem donanım hem de yazılım yönünden metin2 pvp serverler üzerinde en kaliteli yapının oluşturulmuş olması gerekiyor. Aksi halde uzun zamanlar alan ve yoğun emekler gerektiren karakterin bir çırpıda kaybolması gibi son derece ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalınmasına neden olunabilir.
 
Bu yüzden günümüzde metin2 pvp serverlerde seçim yaparken hem yazılım hem teknik donanım hem de güvenlik önlemleri gibi konularda iyi bir araştırma yaparak, hareket edilmesi oldukça büyük bir önem arz ediyor.