Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, yeşil çayda çok çeşitli tıbbi durumlara yardımcı olan güçlü antioksidanlar olan polifenollerin bulunduğu ortaya çıktı.

Yeşil çayla alakalı önceden şunları biliyorduk;

Her gün yeşil çay içmek birçok kalp hastalığını önlerken, kolestrolü de düşürüyor.

Yeşil çay karaciğer hastalıklarının da riskini azaltıyor, hatta alkol gibi karaciğere zarar verecek gıdaların etkilerini de azaltıyor.

Hafızayı güçlendirirken, yaşlandırmayı geciktiriyor.

Vücudu tehlikeye sokan akciğer, pankreas, prostat ve deri kanserlerinin de riskini azaltan bu çay çok yakın zamanda teknolojinin de işine yarayacak bir hale gelecek.

Yeşil çay yakın zamanda giyilebilir teknoloji ürünlerinde de malzeme olarak kullanılmaya başlayabilir. Çayda bulunan yumuşak süper iletkenler, bir araştırma grubunun dikkatini çekti. Hindistan Ulusal Kimya Laboratuvarı'nda yer alan yenilikçi ekip, yeşil çay ekstraktında polimer jellerini yıkadılar. Yani yeşil çayın medikal açıdan uygun bir süper iletken haline gelmesini sağladılar.

Tüm bu süreçte bir kalp monitörünü, LED lambaları veya Bluetooth modülünü çalıştıracak güce sahip olan yeşil çay, bu keşif sayesinde çok yakın zamanda yumuşak giyilebilir elektronik cihazlarda ana madde olarak kullanılabilir.
Kaynak: Ontrava.com