Sivas’ta bir çiftçi, traktörünün içerisinde filizlenen tohumu görünce şoke oldu. Demir yığınının arasından çıkan kabak fidesini görenler hayrete düştü.

Sivas’ın Gemerek ilçesinde 20 yıldır çiftçilik yapan Mehmetcan Yıldırım traktöründe bir yaprak fark etti. Yaprağı bulunduğu yerden almak isteyen Yıldırım, yaprağın filizlenmiş kabak olduğunu fark etti. Demir yığınının arasında filizlenen kabak tohumunu koruma altına alan çiftçi, traktörün içerisinde yetiştirmeye başladı.

“Rabbim nasip ederse kayadan da, demirden de yeşillik çıkarır”

Sivasspor, İstanbulspor maçına hazır Sivasspor, İstanbulspor maçına hazır

Filizi yaklaşık 20 gün önce fark ettiğini söyleyen Mehmetcan Yıldırım, “20 yıldır çiftçilik yapıyorum. Traktörüme bindiğimde bir kabak tohumunun düşmesiyle filizlendiğini gördüm. Allah’tan gelen bir şeyi koparmak istemedim. Traktörün içerisinde sakıncası olmadığı sürece yetişmesini istiyorum. Engel olursa da fidesinden sökerek başka bir yerde yetiştirmek istiyorum. Nasıl olduğunu bende bilemedim. Kabak tohumu oraya düşmüş, filizlenmiş. Öyle görünce de kıyamadım koparmaya. Rabbim nasip ederse kayadan da, demirden de yeşillik çıkarır. Su olmayan yerde gördüğünüz gibi filizleniyor. Allah istediğinde her şey olur” dedi.