Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Şehitleri Anma ve Demokrasi Gecesi’nde 15 Temmuz kahramanları anıldı.
Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Tek Yürek” projesi kapsamında, “Şehitleri Anma ve Demokrasi Gecesi” adıyla 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği program, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam eden programda, 15 Temmuz tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi karşısında asil bir duruş göstererek vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan kahraman gaziler ve şehit aileleri protokol sıralarında oturdu. Duygu yüklü gecede, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Hüseyin Kodal, muhteşem bir performans sergilediği meddahlık gösterisiyle, Türk-İslam tarihinin başlangıcından bugüne kadar kahraman milletin vatanı için verdiği mücadeleyi ve şehadet hikayelerini anlattı.
Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından birbirinden güzel kahramanlık türküleri ve ağıtların seslendirildiği gecede, Şehit Jandarma Teğmen Hubeyb Turan’ın kardeşi Ayşe Turan’ın ağabeyini anlatan mektubu ve Şehit Özel Harekat Polis Memuru Birol Yavuz’un kızı tarafından babasına yazılan mektup, salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Programın sonunda, Vali Cevdet Can tarafından 15 Temmuz gazileri Hasan Sarman, Zeki Avcı, Bayram Ertubay, Hasan Yaşar ile şehit yakınları Mehmet Kısa ve Ersin Diker’e, Darphane Genel Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz şehitleri ve gazileri anısına hazırlanan hatıra para takdim edildi.
Duygularını ifade eden 15 Temmuz kahramanlarının o geceye ilişkin anlattıkları kahramanlık hikayeleri ve gösterdikleri inanç ile şehit yakınlarının sözleri salondakilerden büyük alkış topladı.
Programa; Vali Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Coşkun Çakır, Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Müftüsü Ahmet Erdem, protokol üyeleri, şehit ve gazi dernek temsilcileri, şehit aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.