Tokat’ın Niksar ilçesinde faaliyet gösteren Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’na (ZİÇEV) sıfır kilometre minibüs hediye edildi.
ZİÇEV okul binasında düzenlenen törenle aracı teslim alan ZİÇEV Şube Başkanı Vasfiye Lüleci, Milletvekili Kadim Durmaz ve otomotiv firmasına bu anlamlı davranıştan dolayı teşekkür etti. Düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan ZİÇEV Şube Başkanı Vasfiye Lüleci, ZİÇEV olarak çok büyük bir aile olduklarının altını çizerek, “Şubemiz 1988 yılında kuruldu. Niksar şubemiz canla başla bu özel çocuklarımız için, çalışmalarını sürdürüyor. Okulumuza ait servis araçlarımız eskimiş ve öğrencilerimiz için kullanışsız bir hale gelmişti. Öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde ulaşımının yapılabilmesi için, yeni bir servis aracına ihtiyacımız hasıl olmuştu. Bu sorunumuzu sayın Milletvekilimiz Kadim Durmaz’a ilettik. Değerli vekilimiz bu çağrımıza kayıtsız kalmadı. Bizlere söz verdi ve kısa sürede sözünü tutarak aracın kurumumuza hibe edilmesini sağladı” dedi.
CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ise anlamlı bir hediyenin kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Bu vakıf Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye’de kamu yararına olan bir vakıftır. Bana ZİÇEV’den böyle bir istek geldiği zaman kayıtsız kalamazdım ve hemen gerekli girişimlerde bulundum. Bu konuda hayırseverliğini bildiğim Koç Holding firması ile görüşmelerde bulundum ve sağolsunlar kısa süre içerisinde geri dönüş yaparak iç donanımını da yaptırarak bir araç hibe edeceklerini öğrendim. Ben bu habere burada emek verenler adına çok sevindim. Çünkü onların buradaki çabaları gayretleri takdire şayandır. Bu emek sizlerindir biz sadece gönül elçisi olduk” diye konuştu.
Son olarak konuşan İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya ise, “Bazen küçük dokunuşlar büyük sonuçlar doğurur. Dolayısıyla engelli kardeşlerimizi sürekli taşımak zorundayız, ailelerimize yardımcı olmak zorundayız. Kurumumuz ZİÇEV yetkilileri müdürümüz, çalışanlar gerçekten özveri ile çalışıyorlar. Ben onlara bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ZİÇEV’de eğitim gören çocuklar tarafından şiirler okundu ve halay çekildi. Plaket takdimi ve pasta kesiminin ardından, Milletvekili Durmaz aracın direksiyonuna geçerek aracı inceledi ve kısa bir deneme sürüşü yaptı.
Program yapılan ikramların ardından sona erdi.