Tokat’ın Erbaa ilçesinde kızların okula devam oranının arttırılması amacıyla gerçekleştirilen yaklaşık 300 bin euro bütçeli Avrupa Birliği projesi tamamlandı.
Seyrantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kız çocuklarının okula devam oranının arttırılması amacıyla başlatılan Mesleğimle Geleceğime Gülümsüyorum Avrupa Birliği projesinin kapanış toplantısı Erbaa Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya Erbaa Belediye Başkan Vekili Bülent Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, Halk Eğitim Müdürü Necdet Ünlü, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Projenin kapanış toplantısında konuşan Seyrantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Balcı projenin hedeflerine ulaştığını ifade ederek “2015-2016 eğitim öğretim yılında toplam 188 kaydın 48’i kız öğrenci iken 2016-2017 eğitim-öğretim yılında toplam 130 kaydın 38’i kız öğrenci olup kız öğrenci sayısında yüzde 4 oranında bir artış sağlamıştır. Bu artışın oranın düşük olmasında okulumuzun merkeze uzak olması ve velilerin buna sıcak bakmaması, taşımalı sistemle gelen öğrencinin çok olması önemli bir rol oynamaktadır. Projemizin hedeflerinden olan Erbaa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kız öğrenci kazandırma çabamız ise fiziki ortamın yetersizliği, okulun erkek öğrenci okulu olarak ilçede anılır olması bu hedefe ulaşmada bizi zorlayan en büyük etmenler olarak ortaya çıkarak hedefe ulaşamamıza neden olmuştur. 2015-2016 öğretim yılında hiç kayıt yokken 2016-2017 öğretim yılında 1 kız öğrenci kayıt yaptırmış ancak okulun gerek kız öğrenciler açısından yetersiz olan alt yapı gerekse toplumda yer edinen erkek okulu imajından dolayı bahse konu olan öğrenci de daha sonra başka bir okulu tercih etmek zorunda kalmıştır. Yine 2014-15 öğretim döneminde kız öğrencilerin okulu terk sayısı 21 iken 2015-2016 öğretim yılında yüzde 28 azalarak 15’e düşmüş, 2016-2017 yılında yüzde 33 azalışla 10’da kalmıştır. Proje başlangıç yılı olan 2015 Kasım ayında proje kapsamındaki kız öğrencilerin devamsızlık toplamı 58 gün iken bir yıl sonra aynı tarihlerde devamsızlık sayısı toplamı 13’e düşmüştür. Bu durum projemizin hem özel hem de genel amaç ve hedeflerine ulaşıldığının da bir göstergesidir” dedi.