İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Mesleki ve Teknik Eğitimde Nitelik ve Birliktelik Çalıştayı’nın nitelikli iş gücünün istihdamının sağlanmasına katkıda bulunmasını ümit ettiğini söyledi.
Tokat Valiliği, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Mesleki ve Teknik Eğitimde Nitelik ve Birliktelik Çalıştayı” açılış programı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Açılış programına Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kasap, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Tarhan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, akademisyenler, protokol üyeleri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul ve kurum müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Müdür Yazıcı, çalıştay kapsamında Türkiye’de rasyonel ve daha güçlü bir mesleki ve teknik eğitim sistemi modelinin geliştirilmesi ile bu modelin hayata geçirilmesi için gereken politika, tedbir ve eylem adımlarının belirlenmesi hedeflenmekte olduğunu ifade ederek, “Çalıştayın sonuçlarının ülkemize, Tokat’a bir yol haritası niteliği taşımasına mesleki ve teknik eğitime erişimin geliştirilmesine, kapasitesinin artırılmasına, eğitim sektörünün toplumla ve iş dünyası ile ilişkilerinin geliştirilmesine, nitelikli iş gücünün istihdamının sağlanmasına katkıda bulunmasını ümit ediyorum” dedi.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül ülkede mesleki eğitimin durumu ve öneminden bahsetti. Program UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan ve Yaşayan İnsan Hazinesi olarak kabul edilen Niksarlı Kaval Ustası Yaşar Güç’ün kaval dinletisi ve Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Ahilik konulu “Gül ve Ter” isimli tiyatro gösterisi yapıldı.
“Mesleki ve Teknik Eğitim” konulu panele Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup İçingür, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Fenercioğlu ve Diren Holding Direktörü Koray Aybek’in panelist olarak katıldı. İki gün sürecek olan çalıştay, grup çalışma raporlarının sunulması ile sona erecek.