Zile Belediyesi Başkanı Lütfi Vidinel, tedaviye muhtaç sokak hayvanlarını iyileştirmek, ameliyat etmek kısırlaştırmak ve küpelemek için tesis yapımına başladıklarını söyledi.
Tokat’ın Zile ilçesinde sokak hayvanlarını korumak amacıyla gerçekleştirilmesi düşünülen sokak hayvanları projemiz için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel başkanlığında düzenlenen toplantıda ilgili kurum amirleri, veterinerler ve hayvan severler katıldı. “Sahipsiz hayvanların korunması” projesinin ilk adımında öncelikle sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve sağlık bakımlarının yapılacağı bir klinik tedarik edileceği kaydedildi.
Zile Belediyesi Başkanı Lütfi Vidinel’in yaptığı açıklamada, “Tedaviye muhtaç sokak hayvanlarını iyileştirmek, ameliyat etmek kısırlaştırmak ve küpelemek için tesis yapımına başladık. Mahallelerimize sokak hayvanlarımız için, su ve yemek kutuları koyuyoruz. Çevre il ve ilçelerden, köylerden Zile’ye kamyon ve traktörle getirilip bırakılan köpeklerle ilgili polise, jandarmaya, zabıtaya ihbarda bulunulmasını halkımızdan rica ediyoruz. Şefkat elimizi hiç bir zaman onların üstünden çekmiyoruz” diye konuştu.