Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor.
Başkan Gümrükçüoğlu son olarak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Ortahisar İlçe Teşkilatı’nın yönetim kurulu toplantısına katılarak önemli değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve parti yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda partililerinin sorularını tek tek yanıtlayan Gümrükçüoğlu, Ortahisar ilçesi sınırları içerisinde son derece önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi.
Altyapı ve yol yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Ortahisar sınırları içerisinde tamamladığımız, devam ettirdiğimiz ve planlamakta olduğumuz onlarca içme suyu ve kanalizasyon yatırımımız var. Büyükşehir Belediyesi olarak Ortahisar’ımızda 8,6 milyon TL maliyetli 33 yatırımımızı tamamladık. 46 milyon TL maliyetli 6 ayrı yatırımımız süratle devam ediyor. 450 milyon TL bedelle 3 dev projemizde 2016 yatırım programımızdadır. Bunlar Ortahisar atık su ve biyolojik arıtma tesisleri projesi, Ortahisar yağmur suyu inşaatı ve Ortahisar içme suyu şebeke inşaatı projeleridir. Bu üç dev proje tamamlandığında ilçemizin altyapı sorunlarını tümüyle ortadan kaldıracaktır. Kısaca Ortahisar ilçemizde sürdürdüğümüz içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarımızın toplam maliyeti 505 milyon TL’dir. Bu rakam bu topraklar için daha önceki yıllarda telaffuz dahi edilmemiş, büyük bir rakamdır. Şehrimizin en büyük ilçesi ve merkezi olan Ortahisar’ımıza bu denli büyük yatırımları yapma şansına büyükşehir yapılanmasıyla sahip olduk” dedi.
Ortahisar ilçesi sınırlarında gerçekleştirilen yol çalışmaları hakkında da partisinin ilçe yönetim kurulu üyelerini bilgilendiren Başkan Gümrükçüoğlu, “2016 yılında 30 Ağustos itibariyle Ortahisar ilçesi sınırları içinde yollarımıza 31 bin ton asfalt serdik. Bunun maliyeti 4,6 milyon TL oldu. 2016’nın kalan diliminde Ortahisar’ımızda 15 bin ton daha asfalt sereceğiz. Bunun da maliyeti de 2,5 milyon TL olacak. Asfaltlamada olduğu gibi betonlamada da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2016 yılında Ortahisar’ımızda 22 bin m3 yol betonlaması ve 3 bin 100 m3 beton kanal ihale edilmiştir. Bu işlemlerin ihale bedeli 4,5 milyon TL’dir. Ortahisar’da 18 bin m2 kaldırım Büyükşehir Belediyemiz tarafından ihale ile 1,2 milyon TL maliyetle yaptırılmaktadır. Şehrimizin en önemli yollarından biri olan Yavuz Selim Bulvarının (Tanjant Yolu) asfaltının yenilenmesinin dışında söz konusu yolda 850 bin TL’lik yatırım yapılmıştır. Ortahisar ilçesinin Akoluk, Dolaylı ve Yeşilbük mahallelerinde Büyükşehir Belediyesi kendi santrallerinde 8 bin m3 beton üreterek yollara serecektir. Bu yıl yapılacak olan bu çalışmanın da maliyeti 1 milyon TL’nin üzerindedir. 700 metrelik Akoluk yağmur suyu hattı ve Karayolları altı sondaj hattı yine Belediyemiz tarafından ihale edilmiş ve yapım çalışmaları devam etmektedir. Tüm bunlar asli belediyecilik çalışmaları olarak Ortahisar’ımızda gerçekleştirmekte olduğumuz altyapı ve yol çalışmalarının sadece birkaçıdır” ifadelerini kullandı.