Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçiminin yeni Türkiye’nin inşasını isteyenlerle, eski Türkiye’yi hortlatmak isteyenlerin seçimine dönüştüğünü belirterek “Eski Türkiye isteyenler koalisyon kurdular. Ana muhalefet partisi ile paralel örgüt birlikte saf tuttular. 7 Haziran’da bunların oyununu siz bozacaksınız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Trabzon’daki programları için bugün öğle saatlerinde Trabzon’a gelirken, günün ilk programını Rize’de yaptı. Rize’deki toplu açılış töreni ve miting sonrasında Erdoğan, akşam saatlerinde Trabzon Atatürk Alanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında teşekkür için geldiği ilk ilin Trabzon olduğunu hatırlatan Erdoğan, geçtiğimiz yıl Ekim ayından sonra geçen 7 ayın ardından yeniden Trabzon’da olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Erdoğan, Trabzon’da bugün toplam 153 trilyon yatırım bedeli olan 24 ayrı eseri resmen hizmete alacaklarını belirtti.
“Birileri birilerinin karşısında eğilir kimi Pensilvanya’nın karşısında eğilir, kimi paranın, kimi makamların karşısında eğilir ama biz Allah’tan kimsenin karısında eğilmedik eğilmeyiz” diyen Erdoğan, “Trabzon spora düşkün. Uluslararası spor müsabakalarını düzenlenmesini hep Trabzon’da burada yaptık. Şimdi de Akyazı Stadı’nı yapıyoruz. İnşallah bu stat 2015-2016 sezonunun 2. yarısına yetişecek. 12 yılda Trabzon’a yapılan yatırım ve verilen destek 13,5 katrilyon. Bunlar hep Trabzon’a yapıldı. Trabzon tarihinde görmediği yatırımlara hep 12 yılda kavuştu. Büyükşehir yapacağız dedik yaptık mı ? Fatih Sultan Mehmet’in, Kanuni’nin emaneti Trabzon’u büyütmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Erdoğan, 7 haziran seçimlerinin farklı olacağını ifade ederek “Bu seçim yeni Türkiye’nin inşasını isteyenlerle, eski Türkiye’yi hortlatmak isteyenlerin seçimine dönüştü. Eski Türkiye isteyenler koalisyon kurdular. Ana muhalefet partisi ile paralel örgüt birlikte saf tuttular. 7 Haziran’da bunların oyununu siz bozacaksınız” diye konuştu.
KÜRTÇE KURAN MEALİ’NDEN SONRA ERMENİCE MEAL
Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kürtçe mealden sonra Ermenice Kuran Meali de hazırlattığına dikkat çekerek “Diyanet şimdi daha da ileri gitti, Ermenice meal hazırlattı. Ülkemizde olur, Ermenistan olur, başka yerler olabilir. Diyanet dünyanın dört bir yanında bu hizmeti veriyor. Bunlar tabiî ki diyanete düşman olacak çünkü bunların dinle alakası yok. Dinle alakası olmayanın diyanetle alakası olmaz. Tutmuş ekonomiyi anlatıyor. Diyanet İşleri Başkanı’nın altındaki Mercedes’i almış oradan 1 milyon kaynak temin etmiş. Bir defa o Mercedes 1 milyon değerinde değil. Böyle rakamlarla kaynak olur mu ? Bunlardan gerçekten iyi bir komedyen olur başka bir şey olmaz. Benim bundan haberimiz olsa ben derdim ki ‘hocam ne yapıyorsun böyle bir şey yapılır mı ? Bu makama daha lüksü gerekiyor. Sana bu saldırıda bulunanların çoğunun altında bu arabadan var.’ Bu Türkiye eski Türkiye değil. Eskiden öyle o arabalara binmek lükstü. Şimdi alelade. Diyanet İşleri Başkanlığımıza laf uzattırmayacağız. Onlar istedikleri kadar saldırsın. Müftüsü böyle olanın başkanı da böyle olacaktır” ifadelerini kullandı.
Pensilvanya’ya da Trabzon’dan bir kere daha çağrıda bulunan Erdoğan “Niye Pensilvanya’da duruyorsun gelsene. Suçlu değilsen gel. Bak hepsi kaçmaya başladı. Biliyorsun bunların hepsinin imamları var. Neler yaptıklarını biliyorlar bu milleti böldüler parçaladılar aldattılar. Maalesef nerelere nasıl paralar topladılar. Ülkemizde ne kadar darbeci, cuntacı, bölücü varsa milletin tarihini inancını hedef aldı” dedi.
“MEMUR İŞÇİ AYRIMINI KALDIRMAK LAZIM”
Türkiye’de işsizlik gibi bir sorun olmadığını iş beğenme olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:
“Bizim memur-işçi ayrımını kaldırmamız lazım. Dünyanın hiçbir yerinde ayrı değildir; çalışanlar diye tabir vardır. Hepsinin ortak, hepsinin bağlı olduğu bir sistem vardır. Çalışan çalışır çalışmayan ihbar tazminatı kıdem tazminatı alır, hadi güle güle. Devlette özel sektörde sonuna kadar seni çalıştırmaya mecbur değildir. Bunlar böyle iş istiyor. Kardeşlerim biz bunların hepsini yavaş yavaş aşacağız.Herkese iş verecekmiş. Biz senin 98’de SSK Genel Müdür olduğun dönemi de biliyoruz. Bu ülkede 5 koyunu güdemeyenler hayali rakamlar konuşuyorlar, bakıyorsun, bir diğeri 5 seneliğine iktidar oldu. 3,5 yıl kaldı, bırakıp kaçtı. Kim olduğunu biliyorsunuz değil mi ? anlıyorsunuz değil mi ? Bu milleti kitabından kutsalından ayırmadan amaçlarına ulaşmayacaklarını biliyorlar. Yapmak için değil yıkmak için gelmek istiyorlar.”
Erdoğan, kendisinin meydanlarda konuşması ile ilgili olarak “Türkiye 2013 hedeflerine ulaşmak için rüzgar bekliyor. Ben de buna karınca kararınca katkı vermeye çalışıyorum. Ben ne yapıyorsam milletim için yapıyorum. Yeni Türkiye’yi milletimle birlikte, Karadeniz’le birlikte, Trabzon’la birlikte inşa edeceğiz” dedi.
Futbolda Dünya Şampiyonu olan Trabzon Erdoğdu Lisesi’ni kutlayarak tebrik eden ve genç futbolcular ve kupaları ile birlikte poz veren Erdoğan, kendisi için yazdığı şiiri okumak isteyen Selahattin isimli engelli bir vatandaşı da platforma çıkartarak şiirini okuttu.