İstanbul Trabzon Federasyonu ile merkezi Trabzon’da bulunan Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü izni ile ihtiyaç sahibi çocuklara bedenleri ve ayakları üşümesin diye mont ile bot dağıttılar.
İstanbul’dan Trabzon’a ulaştırılan yüzlerce mont ve botlar paketlenerek öğrencilere ulaştırılmak üzere Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) merkez binasında düzenlenen bir törenle Trabzon ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin organizasyonu ile, 18 ilçenin Milli Eğitim Müdürlükleri temsilcilerine teslim edildi.
Konuyla ilgili olarak İstanbul Trabzon Federasyonu Genel Başkanı Dursun Çağlayan ve Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği Genel Başkanı Asım Aykan, yaptıkları ortak açıklamada “Aylar önce Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlattığımız bu çalışma ile Trabzonumuzun 18 ilçesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi tespit ettik. Bu öğrencilerimizin bedenlerini ve ayak numaralarını listeleyerek bu ihtiyaçları yönetici arkadaşlarımızın desteği ile teminini sağladık. Burada bugünün küçükleri olan yarınların ise yetişkinleri olacak olan, ülkemizin geleceği çocuklarımızın bedenleri ve ayakları üşümesin diye varız. Var olmaya da devam edeceğiz” dediler.