Ayakkabıcılar Sitesi’nde fabrikası olan bir iş adamı ihraç edeceği ayakkabılara süs yapılması için Çiçek Mahallesi Semt Merkezi’ne başvurdu. 77 kadın bu iş teklifini kabul etti. Kadınlar evlerinde yapacakları süs başına para alarak aile bütçelerine katkı sağlayacak.
Bayraklı Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 27 semt merkezi ev hanımlarına hem yeni hobiler kazandırıyor hem de ev bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyor. Ayakkabı sitesinde fabrikası olan bir iş adamı Çiçek Mahallesi Semt Merkezi’ne gelerek ihraç edeceği ayakkabılara fiyonk yapılmasını istedi. Emeklerinin karşılığını alacak 77 kadın gelen bu teklifi kabul etti. Kadınlar kısa bir eğitimin ardından kendilerine verilen malzemeleri alarak evlerinin yolunu tuttu. Firma yetkilileri 15 günde bir semt merkezine gelerek kadınlardan ayakkabı süslerini alacak. Kadınlar, yaptıkları süs başına emeklerinin karşılığını alacak.
TEŞEKKÜR ETTİ
Gelen teklifi kabul edenler arasında yer alan Gülay Aydoğan (37), “Semt merkezine sık sık gelerek kurslara katılıyorum. Bir firmanın ayakkabı süsü yapılması istendiği ve bunun karşılığını alacağımız söylendi. Ben de kabul ettim. Ev bütçeme böylelikle katkı sağlamış olacağım. Boş durmaktan iyidir. Hem kolay bir iş” dedi.
“YAPTIĞIM SÜS BEĞENİLDİ İŞ KAPISI OLDU”
Ev hanımı olan Sevda Eren (43) ise, bir toplantıda yaptığı ayakkabı süsünün dikkat çektiğini belirterek, “Bir firma sahibi, ‘bunlardan bize yapar mısınız’ dedi. Ben de kabul ettim. Bayraklı’da oturuyorum. Aklıma hemen semt merkezi geldi. Belediye Başkanımız Hasan Karabağ’ın bilgisi dahilinde semt merkezine gelen kadınlarımıza teklifte bulunduk. Çoğunluk kabul etti. Yaptıkları süs başına para alacaklar. Ev bütçelerine katkıda bulunacaklar. Ben de buna aracı olmanın mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.
“SEMT MERKEZLERİNİN FONKSİYONU ÇOK”
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, semt evlerinin birçok fonksiyonun olduğunu belirterek, “23 mahallemiz var, semt evi sayımız 27. Buralara özelikle kadınlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Merkezlerimizde farklı kurslar düzenliyoruz. Bu kurslar sayesinde birçok kursiyerimiz iş sahibi oldu. Çiçek Mahallemizde bulunun semt merkezine bir işadamı gelip ayakkabı süsü yapılmasını istedi. Kadınlarımız da kabul etti. Emeklerinin karşılığını alacaklar. Böylece de ev bütçelerine katkıları olacak” ifadelerini kullandı.