Türkiye genelindeki yarışmalarda Trabzon’dan dereceye giren 40 eserin sergilendiği şenliğin açılışında Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrencileri ve vatandaşlar hazır bulundu.
Şenliğin açılışında katılımcılara seslenen Trabzon Valisi Öz, Trabzon’da hem tarihe sahip çıkıldığını hem de önemli projeler üretildiğini kaydetti.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da konuşmasında "Trabzon’da bizden ne destek istenmişse yerine getirmeye gayret ettiğimiz bir güzel buluşmadayız. Ben en başta sizleri yetiştiren anne ve babalarınızı tebrik ediyorum. Her zaman sizi iyi yetiştirmeye gayret eden, bilim ve teknolojiyi size öğretmeye çalışan, dürüst ve ahlaklı birer insan olmanız için sizi eğiten öğretmenlerimizi ömür boyunca hiç unutmayacağız. Bu bizim görevimizdir. Bakın Trabzon farkını gösteriyor. Burada bütün sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları aynı destekleri sürdürüyor. Daha yaşanılabilir bir kent için bütün kuruluşlarla hep birlikte çalışıyoruz. Az önce arkadaki manzaraya baktım, cennetten bir köşe gibi. Bunlar hep insanlık için, uygarlık için yapılıyor. Uygarlığın bir önemli bölümü işte bu programda belirtildiği gibi hem bilim, hem sanatta ilerlemektir. Önemli ürünler ortaya koyabilmektir. Ben sizi tebrik ediyorum” diye konuştu.