Trabzon’da bazı kamu hastanelerin acil servisleri yeniden modernize edilerek hizmete girecek.
Yeniden dizayn edilecek olan acil servislerin yıl sonuna kadar açılması planlanıyor.
Edinilen bilgiye göre, Fatih Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Acil Servis şehir merkezinin ihtiyacını karşılayacak şekilde yeniden yapılması planlanırken, konuyla ilgili hazırlanan proje Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığı ve en kısa zamanda da ihaleye çıkacağı belirtildi.
Yeni Acil Servis’in yatak kapasitesinin artırılmasının yanında merkezi havalandırma sistemi ve fonksiyonel olacağı öğrenilirken, yıl sonuna kadar bitirilmesi planlandı. Numune Hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi ise Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin hizmete girmesiyle birlikte ağırlıklı olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastaları’na acil hizmeti verecek.
Kaşüstü mevkiinde bulunan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’de yapımı sırasında ortaya çıkan bir takım sorunlar yüzünden yıkılarak yeniden dizayn edilirken, şehrin önemli ihtiyacını karşılayacağı belirtildi.
Acil Servisin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanırken, kapsamlı olarak hizmet vereceği öğrenildi.
DİŞ HASTANESİ’NİN YÜZDE 14’LÜK BÖLÜMÜ YENİDEN İHALE EDİLİYOR
Yenimahalle semtinde yapımı duran Diş Hastanesi’nin yeni yapılacak ihale ile yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.
Diş Hastanesi’nin geçtiğimiz aylarda yapımını üstlenen yüklenici firmanın TOKİ tarafından tasfiye edilmesinin ardından kalan yüzde 14’lük bölümünün yapımı için 3 Ağustos günü ihale yapılacak.
Binanın fiziki olarak yüzde 84’lük bölümü tamamlanırken, müteahhitten doğan bir takım sorunlar yüzünden kalan kısmı tamamlanamamıştı.
Hastanenin ihale edilmesinin ardından yapımcı firmanın 150 gün içinde işi teslim etmesi beklenirken, hastanenin bu yıl sonu yada 2016 yılının başlarında tamamlanması planlanıyor.