Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Arap Turizm Örgütü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
İşbirliği protokolüne TTSO adına Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Arap Turizm Örgütü adına ise Eğitim ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hossam Darwish ve Medya ve Etkinliklerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Walid Hindawi tarafından imzalandı. İmza törenine ayrıca TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Nalbant, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, yönetim kurulu üyeleri Özcan İlarslan ve Tolga Avcı katıldı.
İmza töreninde konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 22 Arap ülkesini çatısı altında bulunduran örgütün desteğiyle Trabzon’da birçok organizasyon yapmayı planladıklarını söyledi. Turizm yatırımlarının geliştirilmesi ve etkinliklerin düzenlenmesi, özel etkinlikler, eğitim faaliyetleri ile turistik deneyimlerin paylaşılması ve geliştirilmesi alanındaki işbirliği sözleşmesinin her iki taraf için de hayırlı olmasını dileyen Hacısalihoğlu “TTSO’nun Arap Turizm Örgütü’nün yardımlarıyla Trabzon’da düzenlemeyi amaçladığı birçok faaliyet bulunuyor. Ortadoğu Zihinsel Oyunlar Şampiyonası ilk aşama organizasyonu, Uluslararası Türk-Arap Folklor ve El Sanatları Festivali, Trabzon’da Türk-Arap Turizm Festivali, ortak teknoloji fuar ve konferansları, Türk - Arap Forumu kapsamında Arap Ticaret Odalarının Trabzon’da toplanması, Arap Köyü turizm projesi, Yatırım Garanti Belgeleri için Trabzon’da ortak çalışma atölyesi gibi projelerimiz var. Bunların uygulanması için 5 yıllık bir hedef koyduk. Karşılıklı görüşmelerle bunların planlamasını yapacağız” dedi.
Hacısalihoğlu, amaçlarının Arap ülkelerindeki insanları hem yılın 12 ayı turizm için hem de diğer birçok etkinlik için Trabzon’a getirmek olduğunu sözlerine ekledi.