Çayeli Doğa Sporları Kulübü (çaydosk) Tarafından düzenlenen 20-24 Temmuz 2015 Tarihleri arasında Çayeli 1. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği Festivali Çayeli’nde start aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Katkıları ile gerçekleşen festivale Rize ve Şehir dışından çok sayıda doğasever ve Dağcı katıldı.

20 Temmuz Pazartesi günü Çayeli Belediye meydanında toplanan ekip ilk önce Çayeli’nde Yemek yedi, ardından Senoz vadisine doğru hareket etti. İlk durak Marbudam yaylası (İncesu köyü)  oldu. Ardından araçlarla Verçenik yaylasına ulaşıldı. Minibüslerle yola çıkan doğaseverlerin çantalarını kamyon taşıdı. Pazartesi Gecesi Verçenik yaylasının üzerinde bulunan kamp alanında çadırlar açıldı konaklandı. 21 Temmuz sabahı 3 saatlik yürüyüşle Kapılı göllere çıkılarak kamp kuruldu, Bölge gezildi. 22 Temmuz Çarşamba Profesyonel dağcılar Türkiye’nin K2 si diye bilinen teknik anlamda en zor dağı Verçenik dağına tırmandı. Ardından zirvede fotoğraflar çekildi ve toplamda 11 saat süren tırmanış ve dönüşün ardından kampa ulaşıldı. Ardından 23 Temmuz sabahı Tatos göllerine doğru yola çıkıldı. Yaklaşık 4 saatlik yürüyüşün ardından Tatos göllerine gidildi.

Ardından 24 Temmuz sabahı Tatos göllerinden hareketle 5 saatlik bir yürüyüş ile Çiçekli yaylasına gidilerek oradan da Minibüslerle Çayeli’ne doğru hareket edildi. Katılımcıların ortak görüşü Festival boyunca yürüyüşlerden alınan haz, doğanın güzelliği rengarenk çiçekler, kamp kurulan yerlerde seyrine doyulmayan çeşit çeşit göller, Samimi arkadaşlıklar kurulması, Doyasıya horon ve atma türküler ve en önemlisi de Rize’de bulunan saklı güzelliklerin görülmesi ve yaşanması idi. Festival sonunda konuşan Çayeli Doğa Sporları Kulübü olarak, Etkinliğin yapılmasında katkıları olan, Kültür ve Turizm Bakanlığına, Sponsorlar ‘’Rize Valiliği, Çayeli Belediyesi, Çaykur, Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş.  Ayrıca Verçenik dağı Zirve Tırmanışında Teknik sorumlu olan Rize Dağcılık İl Temsilcisi Mehmet Emin AYHAN ve ekibine, ve Tüm katılımcılara teşekkür etti.

Fotoğraflar: Rıdvan SERBESTOĞLU, Oğuz SAFİ, Nebahat ŞAHİN, Alper KAPLAN, Eren İSMAİL, Kasım DEMİRCİ, Sami DELİBAŞ