Ekolojik ve endemik yapısıyla turizm açısından dünyaya kapılarını açan Kaçkarlar konum olarak dünyada ender özellikte bulunan dağlardır. Kaçkarların eteklerinden doğup Karadeniz’e dökülen Fırtına Deresi, Kaçkar dağlarının Karadeniz'e bakan yamaçlarındaki derelerin birleşmesi ile oluşmuştur. Aynı zamanda vadiye de ismini veren Fırtına deresi, Rize Ardeşen'in yaklaşık 2 km. batısında Karadeniz'e dökülen Fırtına deresi, 57 km. uzunluğundadır. Çay bahçeleri içerisinden geçen, üzerindeki kemer köprülerle süslü Fırtına deresi, raftinge elverişli parkurlara sahiptir.

Fırtına deresinin Karadeniz’e döküldüğü alanda, tam kıyısında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü/12. Bölge Müdürlüğümüz tarafından 1.5 hektarlık bir alanda “Fırtına Vadisi İdare Ziyaretçi Merkezi” yapıldı. Bu Ziyaretçi Merkezi, vadi boyunca eşsiz güzelliklere sahip Fırtına deresi; Kaçkar Dağları Milli Parkı, Tunca Vadisi Tabiat Parkı, Çat Vadisi ve Tar Deresi Bulut Şelalesi Tabiat Anıtına giriş noktasında bulunuyor. Ziyaretçi Merkezinin korunan alanların giriş noktasında olması, korunan alanları görmeye gelen ziyaretçilere gidilecek/görülecek yerlerle ilgili tanıtımlar yapılarak bilgiler yani bir tür 'rehberlik' hizmeti de veriliyor.

Ayrıca Fırtına Deresinin eşsiz manzarası eşliğinde Ziyaretçi Merkezinin bitişiğine rekreasyon/terapatik rekreasyon amaçlı günübirlik kullanım alanları da yapıldı. Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi Günübirlik Kullanım Alanında 24 adet Piknik Ünitesi, 12 adet Barbekü, 7 adet Çeşme, Otopark, 12 adet Seyir Terası, 1 adet Wc ve Bebek Bakım Ünitesi ( 3 erkek, 3 bayan, 1 adet engelsiz) bulunmaktadır. 2 Toplantı Salonu, Mescit ve tanıtım birimleri Ziyaretçi Merkezimiz içerisinde bulunuyor.