Rize Ekrem Orhon Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından geleneksel olarak yapılan yemek yarışması önceki gün Rize’deki çeşitli turizm işletme temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Birbirinden farklı 15 lezzetin jüri ile buluştuğu yarışmanın jüri koltuğunda Rize’nin önde gelen turizm işletmelerinden Kaçkar Otel Genel Müdürü Dursun Canca, Aydoğan Otel Genel Müdürü Ramazan Aydoğan ve Babillion Otel Mutfak Şefi Onur Uz oturduğu yarışmada müthiş lezzetler ve çeşitler karşısında Jürinin yer yer karar vermekte zorlandığı gözlendi.

Rize Ekrem Orhon Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından geleneksel olarak yapılan yarışmada öğrenciler hem hazırladıkları yemeklerle hem de yemeklerin sunumları ile yeteneklerini sergileme fırsatı buldular.

Yarışma sonunda ​tüm malzemelerini öğrencilerin yaptığı “Hamburger” birinci ​Dumanlar içinde bir yemek “Fajita” ikinci ​“Baharatlı Somon Balığı ve Portakallı Mısır Salsa” üçüncü olurken “Testi Kebabı” da jüri özel ödülüne layık görüldü.

Yarışmada 1. olan grup Kaçkar Resort Otel’de iki gece konaklama 2. olan grup Doğa Resort Otel Ayder’de iki gece konaklama 3. Zümrüd ü Anka Butik Otel’de yemek Juri özel ödülü, Fırtına Vadisi Osmanlı Restaurant’ta yemekle ödüllendirildi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini RİZEM Kültür Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan, Green Otel Müdürü Gülhanım Delihasan, Zümrüd ü Anka Genel Müdürü Ziya Köse ve Ovit Turizm Yetkilisi Muhammet Aksu verdiler.