Karadeniz bölgesinde 18 il faaliyet gösteren Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği KATİD üyeleri Genel Kurul için Samsunda toplantı.
 
12 İlden gelen KATİD üyesi tesis yönetici ve sahipleri Grand Hotel Sheraton da yapılan 2. olağan genel kurul için toplandı. Toplantı Samsun Vali Yardımcısı Sayın Recep Yüksel beyin açılış konuşması ile başladı. Tek liste halinde girilen seçimlerde North Point Hotel Genel Müdürü Murat Toktaş ın başkanlığında oluşan liste oyların tamamını alarak Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği başkanlığına seçildiler.
 
Üç yıl önce kurulan KATİD kısa süre içinde bölge otelcilerinin çatı örgütü konumuna geldi. Bölgedeki bütün 5 yıldızlı yerli ve yabancı otel zincirlerininde içinde bulunduğu 100 e yakın üyesi bulunan KATİD in kurucu başkanı ve yeni dönemde tekrar seçilen Murat Toktaş “Bölgede yatırım yapan otelciler olarak sesimizi duyuracak sektörel gelişmelerden uzak ve haberdar olmayışımızın eksikliğini çok hissediyorduk. Bu açığı kapatmak ve bölgeninde turizm arenasında önemli yeri olduğunu hissettirmek ve varlığını güçlendirmek için arkadaşlarımızla bir araya gelerek Karadeniz İşlemecileri Derneği ni kurduk. KATİD şuan Türkiye de bilinir ve bölgenin tek muhatap STK sı olarak başta illerimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında, Turizm bakanlığında ve turizm in olduğu her ortamda muhatapları tarafında çağrılan ve görüşleri alınan bir yapıya ulaşmıştır.” Dedi.


 
Bu dönem içinde yapılan çalışmalar ile tesislere bir çok avantajlar sağladıklarını belirten Murat Toktaş “ Güzel bir sinerji ve birlik yakaladık bu güçle yolumuzda daha güçlü ve hızlı ilerleyeceğimize inanıyorum” dedi.
 
Karadeniz bölgesinde bir ilk
Karadeniz bölgesinin tamamında sektörel olarak kurulan ve birlik ve beraberlik içinde yürüyen bir STK yok. Bu konuda bölge otelcileri birçok sektöre de örnek olmuş durumda.
Ayrıca Otelcilerin Türkiye çatı örgütü olan TÜROFED e de üye olan KATİD burada Murat Toktaş vasıtası ile yönetim kurulunda da temsil edilmektedir.
 
Günün akşamında ise Samsun North Point Hotel de gala yemeğinde buluşan turizmciler keyifli bir akşam geçirerek illerine döndüler.
 
Yönetim Kurulu
Murat Toktaş              Genel Başkan
Ali Şahin                    Genel Başkan Yrd
Onur Bıyıklı               Genel Sekreter
Orhan Kadıoğlu         Sayman
Aslı Poyraz
Leyla Kan
Erdinç Sezer
 
Denetleme Kurulu
Kadriye Kara              Başkan
Özcan İlarslan            Başkan Yrd
Mustafa Yılmaz